El teu blog de Linux en català

Quin serà el nom clau de Fedora 16?

Ara que acaba de sortir la versió Alpha de Fedora 15, a Red Hat també estan començant a pensar en Fedora 16, i un dels primers passos és escollir el nom clau que tindrà. De moment, ja podem proposar-los un nom clau que a nosaltres ens agradi.

Per a fer-ho, cal que tinguem un compte d’usuari de Fedora. El podeu obtenir aquí. Després, només cal anar a la pàgina de discussió del nom clau de Fedora 16, editar-la (és un Wiki) i afegir la nostra proposta. Per a fer-ho més atractiu, les eleccions de noms clau per a Fedora se’ns presenten com un petit joc.

Com ja vam comentar per a Fedora 15, no podem proposar un nom qualsevol, sinó que hi ha certes restriccions. D’una banda, el nom clau de Fedora 16 ha de tenir certa relació amb el nom de la versió anterior. Per exemple, Fedora 14 tenia com a nom clau Laughlin, i Fedora 15 serà Lovelock. Tant Laughlin com Lovelock són dues ciutats de Nevada. Una altra restricció és que no es pot repetir una mateixa relació que ja s’hagi utilitzat abans. És a dir, com a nom clau per a Fedora 16 no podem proposar una altra ciutat de Nevada, però igualment ha d’estar relacionat amb Lovelock (qualsevol «Lovelock» que pugui existir). A més, es demana que les relacions no siguin massa senzilles (és a dir, que estigui una mica «currat»).

Hi ha algunes altres restriccions, com per exemple que el nou nom clau no pot ser el nom d’una persona viva o una marca comercial. Podeu trobar aquestes restriccions a la pàgina de discussió del nom de Fedora 16. A la mateixa pàgina hi podreu llegir les propostes que ja s’han fet. Per exemple, una de les propostes és «Noguera», perquè hi  ha un Ray Lovelock que és actor, i també hi ha un Héctor Noguera actor (la veritat és que no em sonaven). Com a apunt sobre Noguera en vistes a properes versions, s’indica que a Catalunya hi ha una regió i dos rius que es diuen així. No crec que s’esculli aquest nom (sobretot perquè Héctor Noguera és viu, i això infringeix una de les restriccions) però m’ha fet gràcia que es faci referència directa a Catalunya.

Hi ha temps fins al dia 10 de març per a proposar noms. A partir de llavors es valorarà si els noms compleixen els requisits, i es farà una votació entre la comunitat de Fedora. Finalment, el nom de Fedora 16 s’anunciarà el 30 de març.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.