El teu blog de Linux en català

L'actualització de l'Android 2.3.3 no és en català

Incomprensible, això és l’únic que podem dir. Tot i que el català ja va ser inclòs a l’SDK de la versió 2.3.3 d’Android i nosaltres mateixos vam poder provar-lo, les actualitzacions que els usuaris estem rebent de la nova versió de l’Android no inclouen el català.

Quan entrem a l’emulador d’Android de l’SDK, podem comprovar que el build és el GRI34, mentre que el build de les versions que estem rebent com a actualitzacions són el GRI40. Encara més incomprensible atès que és un build posterior al que ja va aparèixer en català.

Número de muntatge a l'emulador

En tot això existeix un punt que podria ser la causa de no haver inclòs el català en aquesta actualització. Inicialment Google va fer una traducció (que és la que es veu a l’emulador) on el tracte a l’usuari és de «vós» (el mateix de sempre a les seues aplicacions). Però més tard vam tindre coneixement que s’havia fet una traducció però tractant a l’usuari de «tu».

Potser aquest canvi, que mostra una política nova de Google respecte a les traduccions al català que s’ha iniciat amb Youtube (on ens tracten de «tu» i no de «vós»), ha estat la raó per la qual l’Android 2.3.3 que hem rebut no està en català: perquè la nova traducció no ha arribat a temps.

Diuen que la versió 2.4 no trigarà en arribar. Esperem que eixa estiga finalment en català.

 1. Reply

  A forum.xda-developers.com trobareu roms amb la versió 40 i en català. Jo ja tinc la meva Desire traduida. Ull, és només per usuaris una mica avançats! 🙂

   • Pau on 3 de març de 2011 at 17:04
   • Author

   Reply

   Aquest és el problema. No pot ser que per tindre-ho en català calga desbloquejar el telèfon mòbil. 🙁

  • rafel on 3 de març de 2011 at 17:56

  Reply

  A eixe pas la meua Desi quedarà desfasada i no la podré tindre en català perquè HTC ja no l’actualitzarà més. I no em fa gràcia desbloquejar-la ara per ara. Quina merda!!

  • Antonio on 3 de març de 2011 at 20:15

  Reply

  A mi també em feia mandra desbloquejar el Nexus, però amb aquesta notícia… quan trobi un forat m’hi poso!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.