El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Warmux

Warmux és un joc molt colorista, que ens presenta una guerra en 2D entre diferents equips, on els soldats són les mascotes de programes lliures (com del Gimp, Firefox, etc.). Antigament, el projecte es deia Wormux, però a finals d’any passat li van canviar el nom per Warmux.

Logo de Warmux

Es troba disponible en els repositoris oficials de la majoria de distribucions, o sigui que per instal·lar-lo només cal que aneu al gestor de programari de la vostra (si utilitzeu Ubuntu serà el «Centre de programari de l’Ubuntu»), cercar «wormux» o «warmux» (en algunes distribucions encara no tenen els paquets amb la nova denominació) i instal·lar-lo.

Pantalla de joc de Warmux

Pantalla de joc de Warmux

Ara bé, a través dels repositoris oficials hi trobareu una versió una mica antiga. Aquesta mateixa setmana es va publicar Warmux 11.01. Si voleu provar aquesta darrera versió, a la pàgina de descàrregues de Warmux hi trobareu paquets preparats per a diverses distribucions (Ubuntu, Debian, Fedora, Gentoo, ArchLinux i OpenSuse).

A Warmux 11.01 hi trobareu les següents novetats:

 • Ports per a Android y Symbian
 • Canvis en els models de personatges
 • Nous mapes “ninja”, “Birds” i “urban heights”
 • S’ha incrementat el nombre d’equips fins a 8
 • S’han fet optimitzacions de memòria i s’ha augmentat la velocitat del joc
 • Millores en l’ajuda
 • Scroll kinètic per navegar pel mapa
 • Barra d’opcions en joc si premeu sobre l’indicador de vent
 • S’ha millorat el minimapa
 • Correccions d’errors

2 comments

  • javier on 11 de febrer de 2011 at 15:45

  Reply

  Han canviat el sistema de numeració de versions? si fa poc anaven per la 0.9.2
  ara el provaré, avera que tal.
  nose si ho hauran canviat, pro espero que algun dia hi hagi més varietat de musiques, estant bé, pro al final es fa una mica repetitiu. i també estaria bé (pels que no tenim bona punteria… jeje) que hi hages un sistema que et dibuixes la direcció del projectil o alguna altre tipus d’ajuda perquè al final, sempre em matxaquen, l’equip contrari controlat per la IA té massa bona punteria XD.

  • oriolsbd on 11 de febrer de 2011 at 17:14
  • Author

  Reply

  Efectivament, han canviat el sistema de numeració. Em sembla que ho van fer quan van canviar de Wormux a Warmux. Ara utilitzen un sistema de numeració semblant a Ubuntu. El primer número és l’any i el segon número és el mes. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.