El teu blog de Linux en català

Ja podeu provar un LiveCD del GNOME3

Estàveu impacients? El GNOME2 se vos queda antiquat, pesat, poc guai? Estàveu pensant en deixar-ho tot i passar-vos al KDE? o pitjor, al Unity?…

Doncs deixeu el que esteu fent i comenceu a baixar aquest livecd que han preparat i des del qual podrem tastar el nou GNOME3. Ací teniu els enllaços de baixada:

Aquest livecd és una versió en desenvolupament de l’OpenSUSE que té compilat l’escriptori del gnome3 per defecte. Val a dir que jo he provat de fer-lo servir i: al meu ordinador ni tan sols s’inicia el servidor gràfic, al de la meua xicota es queda bloquejat en arribar a l’escriptori i al VirtualBox només es carrega un escriptori Gnome normal, en mode a prova de fallades.

Però… no paga la pena provar-ho? No esteu impacients per vore com serà el GNOME3 i tindre-ho entre les vostres mans?

Si aconseguiu fer-lo servir, agrairem les vostres experiències (evidentment no cal instal·lar res per tastar-lo).

Canviador d'aplicacions

  • Xavi on 2 de febrer de 2011 at 13:26

  Reply

  Jo vaig provar de reiniciar amb el CD dins… i tampoc aconsegueix arrencar, apareix un fons molt maco on posa gnome3 però ni carrega ni res….

   • oriolsbd on 2 de febrer de 2011 at 17:24

   Reply

   Jo ho he provat amb VirtualBox, i m’acaba mostrant una pantalla en negre… 🙁

  • Quim on 2 de febrer de 2011 at 19:44

  Reply

  A mi se’m carrega un escriptori Gnome que sembla a prova de fallades, com a’n Pau.
  Quina decepció… 🙁

  • Arnau on 2 de febrer de 2011 at 21:15

  Reply

  Pels que els surti la sessió de gnome2, vaig llegir que el que s’havia de fer era tancar la sessió i al gestor de sessions escollir Gnome-Shell.

  ;=)

  Ara quan pugui m’ho descarrego i ho provo amb els pcs de casa… 😉

   • Arnau on 3 de febrer de 2011 at 00:36

   Reply

   Aquí el post original on s’explica els possibles problemes i solucions per executar correctament el Live-CD.

   http://blog.crozat.net/2011/01/gnome-3-live-cd-usb-test-image.html

  • Joan on 3 de febrer de 2011 at 00:10

  Reply

  Ens el vens molt de tele-tienda xd, només et faltava posar les dues primeres frases en blanc i negre i llavors oh, l’explosió de colors de la vida bona, pràctica i senzilla xd.

  S’haurà de provar 🙂

  • usuari on 3 de febrer de 2011 at 08:05

  Reply

  Ho sento, però no em puc estar de recordar els inicis del kde 4… crec que algú de gnome se’n reia!!!

  No us ho agafeu a pit, és una broma :p

   • oriolsbd on 3 de febrer de 2011 at 09:43

   Reply

   El teu comentari és molt encertat. És cert, els inicis de KDE 4 van ser molt durs. Si no recordo malament (no sóc usuari habitual de KDE) fins la 4.3 o la 4.4 no va ser completament estable i tenia molts «petits problemes». Pot ser?
   Esperem que amb Gnome 3 la cosa vagi millor. Com a mínim, en el seu moment, KDE sabia cap on volia anar. Ara mateix, els usuaris de Gnome no sabem si hem d’anar cap a Unity o cap a Gnome Shell (bé, ho podrem decidir, però segurament si unissin esforços el resultat seria més bo i estable). Com dic, esperem que tot vagi bé.

    • Arnau on 3 de febrer de 2011 at 12:04

    Reply

    Jo, que quasi sempre he estat usuari de gnome (deixant de banda que vaig estar un temps amb escriptoris lleugers degut al meu limitat equip), quan va sortir KDE4, veia que s’havia innovat, que la base era nova i forta. És veritat que els faltava polir moltíssimes coses però es veia que hi havia un treball fort darrere. No sé si és que els de Can Gnome no ho han sabut publicitar tant bé o és que realment no hi ha un treball i una base tant gran darrere. Han canviat a GTK+3, i això ja és un gran pas, però… On està un nou gestor de fitxers, per exemple? Un gran treball de KDE va ser la creació de Dolphin (abandonant a Konkeror com a gestor de fitxers).

    No sé, tinc la sensació que Gnome no sap molt bé on va, ara mateix. Però, provaré Gnome3 en quant surti, això està clar!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.