El teu blog de Linux en català

Voodoo Camera Tracker 1.1.0 beta

Voodoo Camera Tracker, és una aplicació lliure força interessant, sobretot per al treball amb vídeo. Aquest programa ens permet analitzar una seqüència d’imatges i extreure’n la informació del moviment de la càmera per a poder després corregir el moviment o afegir un element al vídeo. Com podem veure en aquest senzill exemple.

El nucli principal del programa és mantingut per la Universitat de Hannover, per a finalitats no comercials. Per als qui vulguin suport comercial, poden comprar VooCat, un programa una mica més complex, avançat i amb eines per a situacions una mica més “complexes”, que costa uns 100€ però que al cap i a la fi fa el mateix.

La gràcia del programa és que és força senzill i seguint un parell de passos (i amb alguns coneixements de programes com Blender) podem aconseguir, alguns efectes molt interessants.

Podeu descarregar la última versió del Voodoo Camera Tracker des d’aquí, i teòricament només hi ha versions de 32 bits tant per a Linux com per a Windows, però no us hauria de donar problemes als que utilitzeu Linux de 64 bits. En aquesta pàgina també hi ha una explicació de com preparar el programa, tot i que la pàgina està organitzada de forma terrible i no hi ha senyal de quan ha estat actualitzada per últim cop…

Així que si voleu fer alguns efectes especials als vostres curtmetratges que deixin bocabadats als vostres amics, o voleu fer productes audiovisuals una mica més seriosos des de GNU-Linux, aquest programa us pot ser d’allò més útil!

2 comments

 1. Reply

  Segur que és lliure? No trobo cap enllaç al codi font… 😛

  • xavifumi on 31 de desembre de 2010 at 09:12
  • Author

  Reply

  Hmmmmm potser tens raó Aitor! sembla que permeten lliure distribució i còpia, però res de accés al còdi font. L’únic projecte lliure (i està molt verd) semblant que he trobat, és aquest:
  http://code.google.com/p/libmv/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.