El teu blog de Linux en català

Nou tablet basat en Ubuntu

La setmana passada, Kno va treure al mercat un nou tablet PC que porta instal·lat Ubuntu 9.10. Aquest nou tablet apareix en dues versions, una amb pantalla multitàctil, i l’altra amb dues pantalles multitàctils, cadascuna d’elles de 14,1″ amb una resolució de 1440×900.

Tablet de Kno amb dues pantalles

Tablet de Kno amb dues pantalles

A més, el tablet de Kno porta Wi-Fi, acceleròmetre, sensor d’ambient, Bluetooth 2.0, port USB, micròfon, connector per auriculars i una bateria amb autonomia aproximada de 6 hores. Internament, porta un processador nVidia Tegra T200 de 1 Ghz amb 512 MB de memòria. A més, podem escollir si volem un disc dur intern de 16 GB o de 32 GB.

Els preus d’aquest tablet oscil·len entre els 599$ (per al Kno d’una sola pantalla amb 16 GB) fins als 999 (per al Kno de dues pantalles amb 32 GB).

El tablet de Kno està enfocat sobretot a l’ensenyament, per substituir els llibres de text, i ja ha arribat a acords amb algunes editorials del sector (com McGraw-Hill, Pearson, Random House i Macmillan) per oferir els seus llibres a un preu inferior al format paper.

Veieu el vídeo de presentació del tablet.

    • Pau on 21 de desembre de 2010 at 10:17

    Reply

    Per què Ubuntu 9.10?

      • oriolsbd on 21 de desembre de 2010 at 10:57
      • Author

      Reply

      Jo tampoc no ho entenc massa… Si fos la 10.04, encara (i més tenint en compte que és LTS), però suposo que podria anar perfectament amb 10.10…

    • Josep on 21 de desembre de 2010 at 11:24

    Reply

    Fa bona fila, però aquestes frontisses em fan patir només de veure-les. Igual les han fet prou resistents, però aquests equips sempre acaben petant per llocs així…
    Tot i això, benvingut sigui un producte d’aquest tipus (tot i portar una versió gairebé obsoleta, com ja heu comentat).

    Salut!

    • Arnau on 21 de desembre de 2010 at 12:56

    Reply

    Segurament van començar a desenvolupar el seu producte sobre Ubuntu 9.10 i després van anar sortint les noves versions però ells ja havien basat totes les seves modificacions amb l’altre versió…

      • Pau on 21 de desembre de 2010 at 13:27

      Reply

      Sí, de tota manera sembla que fan servir una interfície diferent. Possiblement no necessiten anar més enllà. Que facen servir ubuntu és únicament la base. Per això mateix és de suposar que les possibilitats d’instal·lar altre programari estaran capades o força amagades.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.