El teu blog de Linux en català

Google Maps 5.0 per Android ja disponible!

L’última versió de Google Maps per Android ja està disponible i porta algunes característiques sorprenents com el suport per edificis en 3D, el dibuix mapes dinàmics i l’accés a mapes fora de línia.

Google Maps 5.0 es basa en gràfics vectorials, en lloc mapes en 2D, per carregar les seves dades del mapa. Els arxius vectorials són més petits i més flexibles que els arxius de gràfics típics i fan augmentar el rendiment en els dispositius mòbils. Gràcies als gràfics vectorials, l’aplicació ara càrrega els mapes més ràpidament i els dibuixa de forma dinàmica. També és compatible amb models d’edificis 3D en més de 100 ciutats.

Com hem esmentat anteriorment, l’aplicació també serà capaç de desar a la memòria cau les dades dels mapes que s’utilitzen més sovint per poder veure els mapes fora de línia. Es descarregarà localitzacions en el mapa durant la nit quan estàs connectat amb WiFi. Google diu que aquesta característica farà que l’aplicació no es caigui més del 90 per cent de les vegades quan hi ha una mala connexió. La funció de l’aplicació de navegació serà capaç de prendre avantatge dels mapes fora de línia i tornar a la ruta fins i tot si estem sense servei.

Google diu que les noves característiques són només el primer pas per millorar el rendiment general de Google Maps. Queda per veure si les noves característiques seran portades a altres plataformes.

Google Maps 5.0 està disponible en tots els dispositius Android que tinguin la versió 1.6 i superiors, però en 3D i suport fora de línia només està disponible per a aquells amb Android 2.0 o superior.

2 comments

  • Pau on 17 de desembre de 2010 at 13:42

  Reply

  La veritat és que està molt bé que per fi hagen implementat els mapes offline. De tota manera, cal remarcar que Google Maps no és una opció lliure. Existeix el MapDroyd, que sí que és lliure. Però té força mancances. Un dia en parlaré.

  • quiron on 20 de desembre de 2010 at 19:27

  Reply

  Quina pena que atempti de manera tant flagrant a les nostres llibertats. Si fos lliure estaria molt bé però ara mateix és un carmel per fer-nos caure a la sociatat del control de la que google es beneficia desorbitadament dia si dia també.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.