El teu blog de Linux en català

Remodelació del mapa conceptual del Programari Lliure

Es presenta la nova versió del mapa conceptual del Programari Lliure, la versió 4. Aquest pas representa principalment el canvi de mapa a hipermapa d’aquest projecte que va néixer a BULMA en el 2005.

Mapa Conceptual del Programari Lliure

El mapa conceptual del programari lliure

Amb el mapa s’intenta comunicar la riquesa existent en el món del programari lliure de forma senzilla. Naturalment intentar explicar una cosa molt complexa en una sola cara d’un full requereix concentrar el que és rellevant i aquesta és l’avantatge dels mapes conceptuals.

Tots hem tingut alguna vegada la sensació que en parlar del programari lliure, els nostres interlocutors no rebien tot el que podríem haver dit i no tan bé com ho podríem haver estructurat. Verbalment tenim aquest problema i això quan no ens emocionem massa o parlem ràpid o mil coses. No tots tenim l’habilitat i experiència per entendre i saber explicar el programari lliure d’una forma tan eficaç.

El mapa està preparat perquè l’interlocutor llegeixi per si mateix i s’impressioni a si mateix amb les seves pròpies percepcions dels detalls, sense haver de passar pel pensament “ja, això m’ho dius tu d’aquesta manera però és perquè tu ets així “.

Com contribuir

Existeixen com en tots els projectes moltes formes de contribuir. Des de la més simple: el mapa està contínuament evolucionant i és possible trobar errors que es poden esmenar ràpidament si s’envia un e-mail a l’autor. Fins a les més complicades com construir des de zero altres mapes per a altres públics o objectius, aportar traduccions o comunicar la seva existència a altres comunitats educatives perquè el puguin utilitzar i adaptar a les seves necessitats.

Traduir és un treball senzill perquè és molt poc text el que es necessita traduir i provoca un canvi substancial molt gran perquè passa de no haver mapa per un idioma a haver-lo i poder ser usat en les classes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.