El teu blog de Linux en català

Curs Drupal 7

Hem començat amb la creació d’un curs sobre Drupal 7, de moment podeu veure ja els dos primers capítols on s’explica com instal·lar LAMP a l’Ubuntu 10.10 i com deixar Drupal 7  instal·lat i funcionant (i en català per descomptat).

Podeu accedir des de l’apartat Documentació o des d’ací: Curs Drupal 7

  • dinpel on 11 de desembre de 2010 at 10:51

  Reply

  Hola company, estic llegint aquest curs o guia del drupal i em surten un parell de dubtes que m´agradaria comentar. Tinc una web i m´agradaria reforma-la per fer-li un nou disseny d´aspecte per modernitzar-la una mica, i que sigui mes actual amb canvis mes moderns. La web te moltes fotografies relacionades amb la feina que realitzo , expositors, urnes , botiges de caramels etcc.. Tinc de posar-les per que aixi els clients veuen el que faig, a part també m´agradaria poder posar vídeos, curts tipus youtube per poder veure como funcionen les meves o millor dit com s´obren les portes de diferents caixes o peces especials etcc..

  Be la raó de tot aquest comentari , es que vull aprendre a fer una web que poguí posar totes aquestes característiques, que e descrit. No vull una web impressionant. Vull una cosa que sigui millor que lo que tinc senzilla de trobar les descripcions o millor dit de veure fotografies de les feines que realitzo y fàcil de poder actualitzar per mi ( posar fotografies o algun vídeo).

  Drupal em pot servir per fer tot aixo ? Es difícil començar a fer-ho? Dir-te que tinc servidor propi amb la web que voldria modificar.

  Aquí et poso la web una mica desfasada per que vegis lo que vull millorar o canviar radicalment. http://www.disart.com

  Un salut espero em diguis si puc aprendre a fer-ho o no val la pena, i buscar altres alternatives com pagar a una empresa que m´ho fagi.

  Gracies.

   • Eloi V on 11 de desembre de 2010 at 20:36

   Reply

   Drupal no és molt complicat si t’apliques a aprendre, conec gent que no sap programar i fa webs amb drupal. El que si que té és una corba d’aprenentatge bastant gran.

   Si tens més dubtes pots preguntar també per drupal.cat. som una comunitat de drupal en català, on intentem resoldre dubtes sobre drupal.

   Si al final desisteixes i cerques empresa per que et realitzi la feina, jo et puc oferir els meus serveis. Pots contactar amb mi per http://eloi.vaque.org/ca/contact

   • Roger on 13 de desembre de 2010 at 02:08

   Reply

   Joomla es més senzill de fer servir tot i que és lluny de sistemes com WordPress…

   Un blog es molt fàcil de fer-lo, Joomla requereix un pel més de temps (però permet coses que no siguin blogs) i Drupal encara una miqueta més potser…

   O sigui que et recomanaria Joomla abans que Drupal 🙂

 1. Reply

  Hola Dinpel, he vist la teva web i pareix que l’has feta en flash. El que em dius que vols fer es pot fer amb facilitat amb Drupal. No et val la pena pagar-li a ningú per que te la fasi sempre que tingues una mica de ganes d’aprendre, Drupal és un CMS molt potent i puc assegurar-te que podràs fer tot el que em dius. Si tens dubtes pots veure pagines fetes amb drupal per la red com per exemple la pàgina d’Ubuntu o la de la MTV americana estan fetes amb Drupal, també estan fetes les dels governs Francès holandès i crec que Alemà.
  Amb aquest curs de moment pots fer poc perquè encara es a una etapa molt bàsica pero més endavant podràs.
  Si et corre pressa t’aconselle que vegis uns videotutorials molt bons que hi han a http://www.illasaron.com, ahi és on em vaig ensenyar jo, això si estàn en castellà i es basen en Drupal 6 (els que hi han de Drupal 7 sols son per veure les millores de la versió).
  De totes formes pots intentar fer-ho poc a poc i si tens algun dubte no dubtes en preguntar-me ja siga per así o si ho prefereixes enviant-me un correu a enric612@gmail.com.
  Un abraç.

  • dinpel on 11 de desembre de 2010 at 13:15

  Reply

  Hola de nou Enric m´agradaria aprendre , però tinc que seguir lo que expliques i e instal·lar al Portatil ? O per on e de començar? Per que porto dos anys amb ubuntu i la veritat que estic enamorat del sistema.. no en se gaire encara.
  Dir-te també. Que tinc dos portàtils un amb maverick 64 bits , i un altre que vull posar ubuntu 32bits per fer lo del drupal. E intentar tindrà una web en condicions mes actualitzada. També voldria algun sistema de fotografies a la web per que quan facin clic a sobre de les fotografies, ampliar les fotos de mida o poder-les presentar o visionar de manera mes còmode, no se si m´explico e vist a webs diferents maneres de presentar o veure fotografies molt còmodament. No se si drupal o podria fer. En fi que vull apendre pero estic una mica perdut per que no se per on e de començar a `Posar fil a la agulla´.
  Gracies per correu per que crec que em serà útil xerrar em tu per les dubtes que pugi tenir ja que amb tot aixo estic peix.. però les ganes de poder fer-me i administrar la meva pròpia Web les tinc. Una altre cosa es que o aconsegueixi . No em corre presa la puc anar fent a estones vaig provar de fer-ne una amb Xp però com em vaig enamorar de linux, i e vist aixo del drupal m´agradaria provar-ho amb linux. Espero em diguis que hagi de fer i estem amb contacte. Vaig a donar foramat al portàtil i posar-li Maverick 32 bits.

  Et deixo el meu correu.
  oxiidats@gmail.com

  Un salut.

   • Eloi V on 11 de desembre de 2010 at 18:53

   Reply

   Hola dinpel, per crear galeries fara uns 2 anys vaig seguir aquest videotutorial que em va anar molt bé. http://cuencodigital.com/videos/galerias_de_imagenes_en_drupal.html

  • Capa on 11 de desembre de 2010 at 16:22

  Reply

  Hola Dinpel.
  Crec que lo més important ja ho tens: les ganes d’aprendre.

  Et donaré un consell. Comença per WordPress. És un CMS molt potent però infinitament més fàcil que Drupal. T’ho dic des de les millors de les intencions i basant-me en la meva experiència. Deixa Drupal per més endavant.

  Per instal·lar WordPress al teu servidor necessites lo mateix: LAMP. Crees una BD i a córrer.
  En serio. Amb WordPress podràs fer TOT absolutament TOT lo que vulguis i és INFINITAMENT més fàcil. La corba d’aprenentatge és molt suau.

  WordPress també és Software Lliure. Trobaràs milers de Themes i Plugins gratuïts. I més endavant, quan ja agafis el truquillo i dominis WordPress podràs aprendre Drupal sense tant esforç.

  Diguem que WordPress és sencill com un cotxe i Drupal es potent com un avió. Ara bé, et cal un avió per anar a fer la compra? Potser WordPress és lo que necessites.

  Igualment, t’ajudaré en lo que necessitis. I si necessites quelcom profesional no dubtis en els serveis de Capasoft (www.capasoft.cat)

  Salutacions i molta sort !!!!!

  • Miquel on 11 de desembre de 2010 at 23:29

  Reply

  No hi ha d’haver cap problema per instal·lar Drupal 7 a Ubuntu 10.4 Lucid 64 bits?

  • Miquel on 11 de desembre de 2010 at 23:31

  Reply

  No hi ha d’haver cap problema per fer la instal·lació de Drupal 7 en Ubuntu 10.4 Lucid 64 bits?

 2. Reply

  Miquel no ho he provat pero deuries poder instal·lar un LAMP a Ubuntu de 64 bits i per tant Drupal funcionaria.

  • dinpel on 11 de desembre de 2010 at 23:53

  Reply

  Gracies pels consells estic instal·lant tal i com diu el manual Enrci a veure si men surto. saluts.

  • dinpel on 12 de desembre de 2010 at 00:21

  Reply

  Ok 1 problema em diu aixo, estic posan drupal …

  PHP extensions Disabled
  Drupal requires you to enable the PHP extensions in the following list (see the system requirements page for more information):

  * gd
  salutacions.

 3. Reply

  sergi el problema es que no has instalat php :
  sudo apt-get install php5

  • dinpel on 12 de desembre de 2010 at 10:13

  Reply

  Bon dia.
  Es estrany per que em diu això al tornar-lo a instal·lar.

  sergi@dnit-Amilo:~$ sudo apt-get install php5
  [sudo] password for sergi:
  S’està llegint la llista de paquets… Fet
  S’està construint l’arbre de dependències
  S’està llegint la informació de l’estat… Fet
  php5 ja es troba en la versió més recent.
  0 actualitzats, 0 nous a instal·lar, 0 a suprimir i 0 no actualitzats.
  sergi@dnit-Amilo:~$

  • dinpel on 12 de desembre de 2010 at 10:50

  Reply

  Bueno ara si a funcionat, o e tornat a fer i ara si continuant l’instal·lador. Seguint..

Deixa un comentari

Your email address will not be published.