El teu blog de Linux en català

Veetle a GNU/Linux

Ja us hem parlat anteriorment de diverses maneres que teniu per veure esdeveniments esportius des d’un sistema GNU/Linux. D’una banda, molts dels enllaços es poden visualitzar directament des del navegador. A més, us hem explicat com visualitzar els enllaços de SopCast. Avui veurem com fer-ho amb un altre sistema, el Veetle. Així, tindreu més opcions entre les quals escollir.

El primer que heu de fer és anar a la pàgina de descàrregues de Veetle. La pròpia pàgina de descàrregues detectarà que teniu un ordinador amb GNU/Linux, i us demanarà on voleu desar l’instal·lable de la darrera versió de Veetle. Amb això, us descarregareu al vostre ordinador un fitxer «veetle-xxxx-linux-install.sh» (on «xxxx» és el número de versió de Veetle, que actualment és «0.9.17»). Un cop descarregat, obriu un explorador de fitxers i aneu a la carpeta on l’hàgiu descarregat.

Feu clic amb el botó dret sobre el fitxer «veetle-xxxx-linux-install.sh» i seleccioneu l’opció «Propietats». Aneu a la pestanya «Permisos», activeu la casella «Permet executar aquest fitxer com a un programa» i accepteu els canvis. Ara, feu doble clic sobre el fitxer. Us donarà diverses opcions. Seleccioneu «Executa en un terminal». Això us obrirà una finestra de terminal, on us mostrarà una llicència que heu d’anar tirant endavant amb el botó «Espai». Finalment, us preguntarà si accepteu la llicència. Si és així, premeu «Enter». Després, torneu a prémer «Enter» perquè realitzi la instal·lació.

Si us sentiu més còmodes treballant des de terminal, hauríeu pogut fer tot això per mitjà d’aquestes comandes:

chmod +x veetle-*-linux-install.sh
./veetle-*-linux-install.sh

Quan acabi, si teniu instal·lat un sistema GNU/Linux de 32 bits, ja us funcionarà correctament. Podeu comprovar-ho, per exemple, anant a la pàgina principal de Veetle i intentant visualitzar algun dels canals que hi surten.

Partit de bàsquet visualitzat amb Veetle

Partit de bàsquet visualitzat amb Veetle

Si el vostre sistema és de 64 bits, veureu que no us funciona (ni des de Firefox ni de Chromium). El problema és que Veetle és un programa de 32 bits, i no està preparat per funcionar en navegadors de 64 bits. La solució, doncs, és utilitzar un navegador de 32 bits que funcioni en sistemes de 64 bits. Jo us recomano el Swiftfox (la seva versió per a sistemes de 64 bits realment és un executable de 32 bits), i en principi també hauria de funcionar amb el Flock (amb aquest segon jo no ho he provat).

Per finalitzar, us passo les pàgines web que utilitzo per trobar enllaços de SopCast i de Veetle. Si vosaltres trobeu els enllaços en alguna altra web, aviseu i completaré la llista:

Bon partit! 🙂

  • Eloi V on 29 de novembre de 2010 at 17:29

  Reply

  Bon article pel clàssic. Vaig a provar-ho a veure si veiem alguna cosa 😛

  • Joan on 29 de novembre de 2010 at 23:51

  Reply

  Ets un crack Oriol! No se te n’escapa cap. Sempre a totes!!!

   • oriolsbd on 30 de novembre de 2010 at 06:32
   • Author

   Reply

   Gràcies, Joan. De tota manera, ahir els Cracks eren al camp. 🙂

  • Pau_M on 1 de desembre de 2010 at 12:39

  Reply

  Grandiós barça dilluns!!!
  per cert, a mi no em funciona, abans amb la antiga versió de ubuntu si que m’anava. he provat amb el switfox (el meu ordinador es 64 bits) i tampoc. em diu que m’haig de baixar la nova versió de vettle (que m’acabo d’instal·lar…)
  algú sap algo?
  i gracies!!

   • oriolsbd on 1 de desembre de 2010 at 20:06
   • Author

   Reply

   Aquest missatge és el que dóna el Firefox en Ubuntu de 64 bits. Segur que estàs utilitzant el Swiftfox? Quan instal·les el Swiftfox, aquest no substitueix el Firefox, sinó que s’instal·la com un altre navegador. És a dir, no pots utilitzar la mateixa llançadora que tenies per al Firefox per a executar el Swiftfox. Trobaràs el Swiftfox a «Aplicacions>Internet>Swiftfox». Obre el Swiftfox des d’aquí, ves a la pàgina principal del Veetle i prova algun canal, a veure si se’t veu.

   Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.