El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Go Ollie!

Avui us presentem un entretingut joc de plataformes: Go Ollie! El personatge principal del joc, Ollie the Oligocheata, és un cuc que ha d’anar passant fases, saltant per plataformes i evitant enemics.

Go Ollie

Per instal·lar-vos aquest joc, us heu de baixar el joc des de la pàgina de descàrregues del Go Ollie! Un cop descarregat el fitxer, li heu de donar permisos d’execució. Amb l’explorador de fitxers (Nautilus si utilitzeu entorn Gnome) obriu la carpeta on heu desat el fitxer, feu clic amb el botó dret sobre el fitxer i seleccioneu «Propietats». A la finestra que s’obri, aneu a la pestanya «Permisos» i activeu la casella «Permet executar aquest fitxer com a un programa».

Després, feu-hi doble clic i s’iniciarà el procés d’instal·lació. Només cal que accepteu totes les finestres per on passeu. Si el vostre ordinador té arquitectura de 64 bits, necessitareu tenir instal·lat el paquet «ia32-libs».

Un cop instal·lat, trobareu el joc al menú «Aplicacions>Jocs>Go Ollie!». Go Ollie! és un típic joc de plataformes on, per mitjà del ratolí, hem d’anar indicant al nostre personatge el camí que ha de seguir per arribar a la pantalla posterior.

Pantalla del Go Ollie!

Pantalla del Go Ollie!

Quan comenceu a jugar, podreu escollir entre dos tipus de partida «Ollie’s Story» i «Action Game». En la primera, anireu seguint la història d’Ollie, començant per unes pantalles força senzilles, per anar pujant la dificultat mica a mica. Si escolliu «Action Game», ja us trobareu enemics des d’un bon principi, i haureu d’anar avançant esquivant-los.

Per cert, per saltar un enemic, feu doble clic. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.