El teu blog de Linux en català

Lubuntu 10.10 també alliberada

Com ja sabem, ahir va ser publicada la nova versió d’Ubuntu (10.10 Maverick Meerkat). Lligada a aquesta publicació, avui s’ha alliberat també Lubuntu 10.10. Lubuntu és una variant no oficial d’Ubuntu, que utilitza l’entorn d’escriptori LXDE. Aquest entorn consumeix molts pocs recursos, i és adient per a ordinadors antics o poc potents.

Lubuntu té com a requeriments mínims un Pentium II amb 160 MB de RAM, tot i que amb les instruccions d’instal·lació mínima pot arribar a executar-se amb només 128 MB de RAM. Tot i els pocs recursos que requereix, té un aspecte gràfic molt agradable i treballat.

Pantalla de Lubuntu

Pantalla de Lubuntu

Lubuntu utilitza els propis repositoris oficials d’Ubuntu, de manera que comparteix les mateixes novetats que aquest. A l’anunci d’alliberament de Lubuntu 10.10 trobareu els enllaços per poder-vos descarregar aquesta nova versió.

També us hem preparat una imatge de VirtualBox, per tal que el pugueu provar sense haver-lo d’instal·lar en el vostre ordinador. Us el podeu descarregar des d’aquest enllaç, o des de la nostra pàgina d’imatges per a VirtualBox.

  • javier on 12 d'octubre de 2010 at 15:45

  Reply

  l’estic provant i m’agrada bastant aquest entorn d’escriptori, fins i tot m’agrada mes que el gnome i el kde, encara que potser trobo a faltar alguna cosa…

  els únics problemes son: que se m’ha penjat 2 vegades i l’he tingut que tancar tot el sistema per la força, i aquest camp de text (per escriure aquest comentari) no va del tot be, es una mica lent, pro deurà ser per la virtualització, que suposo que si fos instal·lat directament sense virtualbox aniria be i sense cap problema a destacar

   • oriolsbd on 12 d'octubre de 2010 at 18:18
   • Author

   Reply

   Javier, quan se t’ha penjat estaves fent alguna cosa especial? O només en ús «senzill» de l’entorn?

   El tema de que vagi una mica lent sí que pot ser pel fet d’utilitzar-lo en màquina virtual. El teu ordinador és gaire nou?

    • javier on 12 d'octubre de 2010 at 19:22

    Reply

    sisi un us bastant senzill (una provant el solitari jeje, i l’altre, intentava fer un acces directe del terminal a la taskbar) i li he assignat 512MB de ram, que ja es suficient, serà cosa del virtualbox actualitzat (o del windows7), perque tinc virtualitzat el ubuntu 8.04 i de tant en tant( poc sovint ) es queda bloquejat, sobretot quan li dic apagar el sistema…

    i si el pc es bastant nou (no te un any) i es bastant bo

     • oriolsbd on 12 d'octubre de 2010 at 21:24
     • Author

     Reply

     Amb el PC tan nou, entenc que hauria d’anar força lleuger. Et preguntava si era gaire nou perquè jo en tinc un de fa 6 anys, i sí que va just quan li poso una màquina virtual. 🙂

     Si dius que ja et passa amb altres màquines virtuals, pot ser tema del propi VBox… Dius que el tens en Windows7? No he provat mai el VBox en Windows, o sigui que no sé què tal hi funciona. Per cert, fa pocs dies hi ha hagut una actualització de VirtualBox (ara han tret la 3.2.10). Mira d’actualitzar, que no s’hagin millorat coses en VirtualBox per a Windows.

     Salut!

  • Epíleg on 12 d'octubre de 2010 at 20:31

  Reply

  quina és la contrasenya de sudo/root?

   • Guillem on 12 d'octubre de 2010 at 20:37

   Reply

   En teoria és la mateixa que la que has ficat d’usuari teva. Que algú em corretgeixi si m’equivoco. Salut!

   • oriolsbd on 12 d'octubre de 2010 at 21:20
   • Author

   Reply

   Suposo que et refereixes a la imatge de VirtualBox que hem preparat, oi? En les imatges que us deixem sempre tant l’usuari com la contrasenya (també la de «root») és «gnulinux».

   Salut!

  • pere on 13 d'octubre de 2010 at 10:55

  Reply

  Ei, bona gent!

  On puc trobar aquest fons d’escriptori marca de la casa tan bonic?

   • oriolsbd on 13 d'octubre de 2010 at 11:19
   • Author

   Reply

   Ei, Pere.

   El fons és el que ve instal·lat de forma predeterminada amb Lubuntu. Simplement, quan generem les imatges per a VirtualBox de les distribucions li afegim el nostre petit “toc personal”. O sigui, el nostre logo. 🙂

   Encara el tinc per aquí. Vols que te’l passi? Amb, o sense logo?

   Salut!

    • pere on 13 d'octubre de 2010 at 12:37

    Reply

    Gràcies per respondre!

    Si me’l pots passar t’ho agrairia. Amb logo, molt millor 😉

    El meu correu perecler(at)gmail.com

    Gràcies mil!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.