El teu blog de Linux en català

Augmentar les columnes i files màximes al gnumeric

Des de fa temps el meu full de càlcul preferit ha estat el gnumeric. És ràpid, bonic, té els menús clars, tot és molt configurable i és fàcil de trobar i no està saturat amb icones i opcions de menú gens utilitzades. Senzillament és un full de càlcul de primera categoria que supera àmpliament el calc i està a l’altura de l’excel.

Avui, però, m’he trobat amb que el meu full de càlcul tenia un límit de 65536 files, i m’ha semblat estrany que no es pogués canviar i que s’hagués de recompliar el programa per tenir més cel·les. Per sort, he descobert com canviar-ho, i com tenir fins a 8 milions de files.

Límit del gnumeric de 65.536 files i diàleg per canviar-lo

Fer-ho és ben senzill. Només cal anar al menú:

Edit→Sheet→Resize→Rows→8M

De la mateixa manera es pot canviar el número de columnes màxim del full de càlcul. Espero que el truc us hagi estat útil.

  • oriolsbd on 4 d'octubre de 2010 at 21:47

  Reply

  Més d’una vegada has parlat del gnumeric, però mai no l’he provat. Em sembla que li donaré una oportunitat. 🙂

   • Guillem on 5 d'octubre de 2010 at 19:51
   • Author

   Reply

   Jo crec que t’encantarà. Entre les seves gràcies és que pot fer rectes de regressió de polinomis de grau n, mentres que l’excel està limitat a grau 6 crec, i els gràfics els pots exportar a svg, quedant genial per insertar-los en el teu document latex 🙂

   També m’encanta l’interfíci super simplificada que té. Tot és molt fàcil de trobar i no hi ha res que m’hi sobri. Per mi, li dóna mil voltes a l’excel i al calc. Molta gent, però, hi troba a faltar les taules pivot, encara que jo no les faig servir mai.

   Ja em diràs si t’agrada 🙂

  • ianpocks on 8 de desembre de 2010 at 13:59

  Reply

  el possés a ou per provar-ho , i la veritat l’openoffice nomès utilitzo word i calc ( l’utilitzo per les classes que tinc d’estadistica).

  També havia pensat en utilitzar un programa especific per estadistica però veien com estan els programes de software lliure veig que aquest gnumeric potser un bon component per els meus treballets i aixi treurem de sobres l’opemoffice que trobo massa pesat.

  Gràcies pels teus comentaris i tutorials , els utilitzo molt.

  salutacions.

  D’un amant de la programació i el programari Lliure.

   • Guillem on 10 de desembre de 2010 at 22:03
   • Author

   Reply

   La veritat és que no l’he fet servir mai per estadística, així que si el proves ja em diràs que t’ha semblat 🙂

   Sobretot el faig servir per fer rectes de regressió, i a més, m’encanta, és un dels meus programes preferits!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.