El teu blog de Linux en català

El Govern Basc obre una oficina tècnica de suport al Programari Lliure

El proper dia 20 de setembre, aprofitant la proximitat del Dia del Programari lliure (que es celebra avui mateix) el Govern Basc presenta la seva Oficina Tècnica de suport al Programari Lliure (SALE).

En aquesta presentació, s’explicaran algunes experiències de bon ús del programari lliure. A més, com a detall final, faran un show gastronòmic basat en les quatre llibertats de programari, a càrrec d’un dels cuiners bascos més reconeguts.

No tinc massa clar quines seran les funcions d’aquesta oficina, però trobo que és una iniciativa molt interessant. Estaria bé que en prenguessin nota a la Generalitat de Catalunya (no n’estic segur, però jo diria que no hi tenen res semblant). Tenim diversos exemples que mostren el poc interès que té la Generalitat en el programari lliure, com ara el cas que ens va exposar el Guillem o el fet que, tot i que en el seu dia van decidir apostar per fer una distribució GNU/Linux com Linkat (al qual hi va haver grups de treball que hi van dedicar molts esforços i amb un resultat molt bo), posteriorment la pròpia Generalitat ha signat acords amb empreses multinacionals per impulsar dins els seus propis departaments l’ús de sistemes i programes privatius.

Font | EHUX

1 comment

    • Gerard on 21 de setembre de 2010 at 07:12

    Reply

    Hola, només un detall. Si no estàs massa segur de les seves funcions com saps que aquí no tenim res igual? Que potser i provablemenr no hi és, però és curiós que sense saber què faran ja poguem dir que no en tenim cap d’igual…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.