El teu blog de Linux en català

Nova incorporació

Farà uns dies, em vaig passar per aquest bloc, la veritat és que no sé com vaig arribar-hi ni perquè, la qüestió és que el que vaig veure em va agradar, i molt. Noticies d’actualitat sobre el meu sistema operatiu preferit i amb la meva llengua. Em vaig interessar pel programari que estaven desenvolupant, i en especial amb el tv3 del Guillem Gilabert i hi vaig posar tot el meu esforç en millorar-lo, en uns dies teníem un nou instal·lador per a l’aplicació i una interfície d’usuari en progrés.

Entrant a la «xixa» del tema, Guillem en agraïment a la meu suport, em va introduir a l’equip de GNULinux.cat i és per això que estic escrivint aquesta entrada al bloc, com a forma de presentació als usuaris del lloc.

Una breu biografia

Em dic Aitor Ruano Miralles, he viscut quasi bé tota la meva vida a Amposta, comarca del Montsià però amb procedència de família valenciana, concretament de Benicarló. Aquest any, recent complits els 18 ja és hora de començar la universitat a Barcelona, en concret el grau en Ciències i Tecnologies de la Telecomunicació a la ETSETB de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Sempre he estat interessat amb temes molt diversos, dels que destaquen la física, l’electrònica, la robòtica i la programació, amb conseqüència és obvi que també estigui molt interessat amb el programari lliure i les distribucions GNU/Linux doncs són el medi perfecte per accedir a tot tipus de coneixement, sense restriccions.

També soc un gran amant dels esports, en concret de les arts marcials, crec que son la millor forma de mantenir-se en forma i al mateix temps adquirir habilitats molt valuoses per al dia a dia, seguretat en tu mateix, paciència, respecte, disciplina…

Un compromís, una aportació

Bé, com ja he dit abans, aquest any començo els meus estudis a la UPC. El que us vaig a presentar ara pot ser molt útil per a estudiants d’aquesta universitat.

Molts de vosaltres ja sabreu que molts dels llibres estan en format digital i es poden descarregar des de la bibliotècnia, el problema però, és que solen estar dividits en múltiples arxius i toca descarregar-los un per un, amb la qual cosa acabes sense empremta als dits de tant de fer click, a part de que et toca configurar el proxy del navegador per poder descarregar-los des de fora de la pròpia biblioteca de la universitat.

El cas es que he desenvolupat un program (òbviament per a distribucions GNU/Linux) que permet estalviar-te la tediosa feina de descarregar els llibres arxiu per arxiu. A més la configuració del proxy es realitza “automàgicament“.  Es tan simple com indicar-li l’enllaç amb els arxius i l’usuari i la contrasenya de la intranet de la politècnica.

Podeu descarregar-vos el programa aquí: UPCDIGITAL.tar.gz

Per descomprimir-lo obriu una terminal i situeu-vos a la carpeta on es troba l’arxiu:

cd carpeta

Tot seguit desempaquetem:

tar -zxvf UPCDIGITAL.tar.gz

Ara ja podeu accedir a la carpeta on es troba el programa, llegiu-vos el fitxer README per saber com instal·lar el programa i fer-lo funcionar, també hi ha informació de contacte per si voleu aportar alguna millora. Com podreu comprovar es tracta d’un shell script, i per tant no necessita compilar-se.

Pròximament s’espera que aquest programa sigui inclòs a la pàgina de projectes.

Espero que us sigui de molta ajuda i que la meva incorporació pugui ajudar a seguir endavant amb aquest magnific projecte!

Happy Hacking!

  • sefirotsama on 10 de setembre de 2010 at 19:50

  Reply

  I quina relació té la teva incorporació amb el proxy de la UPC?

  • Nadal on 10 de setembre de 2010 at 20:05

  Reply

  “Un compromís, una aportació”
  Crec que ha quedat clar, s’ha presentat i ha fet la seua primera aportació.

   • sefirotsama on 10 de setembre de 2010 at 20:42

   Reply

   Ah val, gràcies.

 1. Reply

  Així és, simplement m’he estrenat aportant un programa personal 😛

   • Pau on 11 de setembre de 2010 at 07:51

   Reply

   I molt bo!

  • Aljullu on 11 de setembre de 2010 at 15:56

  Reply

  Benvingut!

  • Joan on 12 de setembre de 2010 at 17:57

  Reply

  Serà un plaer anar-te llegint!!

  • oriolsbd on 13 de setembre de 2010 at 11:41

  Reply

  Ei, Aitor. Sigues molt benvingut!!! 🙂

  • Bernat on 14 de setembre de 2010 at 16:02

  Reply

  Benvingut 🙂

 2. Reply

  Guillem, moltes gràcies per la pàgina del projecte 😉

  • ferran on 20 de juliol de 2011 at 02:00

  Reply

  Mig any després, quan torno a descarregar llibres, he de confirmar que és de gran utilitat. Un amic seguidor del bloc me’l va ensenyar; avui he descobert d’on el va treure 🙂

  Jo sóc del 91 i estic fent Enginyeria de Telecos, vaja, el pla antic. Sóc força esporàdic per aquí, però tinc unes quantes idees i tinc amics que també. Si vols passar-te algun dia per la Delegació d’Alumnes, avisa’m i fem una xerradeta, a veure si podem corregir un parell de problemes del programa. A l’estiu continuaré passant-m’hi, contacta amb mi com vulguis si t’interessa 😉

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.