El teu blog de Linux en català

GNOME 3.0 amb Shell endarrerit 6 mesos

Aquests dies (del 26 al 30 de juliol) s’està celebrant la GUADEC, unes jornades on els desenvolupadors de GNOME es reuneixen i es fan xarrades i conferències sobre tot allò que l’envolta. Companys nostres com el Jordi Mas, la Silvia Miranda o el Gil Forcada han estat presents durant molt de temps.

http://www.guadec.org/img/index-logo.png

Durant aquestes jornades es discuteix sobre el futur del GNOME i altres aspectes de l’escriptori. Aquesta GUADEC ja ens ha deixat una notícia important: GNOME 3.0 amb GNOME Shell s’endarrerirà 6 mesos més:

Podríem publicar al setembre i tenim una part que funciona bé, però no sota els nostres estàndards.

Això comenta el Vincent Untz, responsable de les noves publicacions del GNOME. Això vol dir que fins al març de 2011, GNOME 3.0 no veurà la llum. Tot i que els desenvolupadors asseguren que tot està prou avançat i que al setembre ja es tindria el que es pot considerar una candidata a versió final, no puc evitar recordar el desenvolupament de KDE 4.0 i tots els problemes i endarreriments que va sofrir.

  • Ruig on 29 de juliol de 2010 at 18:06

  Reply

  Millor això que no un Gnome 3.0 a l’estil del KDE 4.0, sincerament.

  • oriolsbd on 30 de juliol de 2010 at 05:46

  Reply

  Suposo que volen evitar precisament la situació que es va generar quan va sortir KDE 4.0. Ara mateix, KDE 4 ja va molt fi, però al principi va costar….

 1. Reply

  Veient les conferències en directe (o en streaming des de http://www.guadec.org) s’aprecien molts detalls i si bé es veritat que encara li falta una mica a tota la plataforma i el Shell mateix per estar llestos en 2 mesos i per tant l’endarreriment és necessari, tot el que ja s’ha fet fins ara és impresionant!

  Per posar un dels molts exemples que m’han impresionat: Si sabeu que és el firebug, imagineu-vos el mateix per el Shell 😀

   • Eloi V on 31 de juliol de 2010 at 16:29

   Reply

   Un firebug per depurar shell? i com funciona? 😛

  • visitant on 2 d'agost de 2010 at 10:36

  Reply

  Millor això que no pas fer com windows, que publica segons el que li convé al mercat, i no segons criteris de qualitat. No puc deixar de pensar que el fiasco del Vista era el Windows 7 inacabat, però que l’havien de posar a la venda per qüestions de mercat, i el van treure un any abans d’estar acabat, amb tot el que això comporta. Estic segur que els usuaris de GNOME sabran esperar 6 mesos a canvi de tenir un producte ben fet.

   • Eloi V on 2 d'agost de 2010 at 11:13

   Reply

   A vegades ens porta la versionitis, i fa que volem l’últim que ha sortit, quan potser amb l’actual tenim prou.

  • Guillem on 2 d'agost de 2010 at 11:48

  Reply

  Totalment d’acord amb tots els comentaris. Sempre és millor tenir un bon programa encara que haguem d’esperar una mica. Però de vegades es passen, com per exemple amb el Firefox, us enrecordeu el temps que va passar per canviar del Firefox 1.5 al 2? (o del 2 al 3, ara no ho recordo bé). Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.