El teu blog de Linux en català

Scilab, un programa matemàtic lliure

L’Scilab és un programa matemàtic basat en càlcul numèric, compatible amb el conegut programa privatiu Matlab. Scilab és molt complet, i permet obtenir gràfiques en 2D i en 3D.

Logo de l'ScilabL’Scilab es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions, o sigui que el podreu instal·lar directament des del vostre gestor de paquets habitual. Per exemple, si utilitzeu Ubuntu el podeu instal·lar des del Synaptic. Si us sentiu més còmodes treballant des d’un terminal, també el podeu instal·lar mitjançant l’ordre següent:

sudo apt-get install scilab

Quan el tingueu instal·lat, el podeu executar des del menú «Aplicacions>Ciència>Scilab».

Gràfic obtingut amb Scilab

Gràfic obtingut amb Scilab

Per a començar a utilitzar-lo, us aconsello que passeu per la seva pàgina de documentació. A més, si esteu acostumats a utilitzar el Matlab, podeu trobar les equivalències entre les respectives funcions a aquesta pàgina.

1 comment

    • Guillem on 12 de juliol de 2010 at 20:16

    Reply

    N’he sentit a parlar d’aquest programa. De fet, si no recordo malament, mon pare em va dir que el seu departament d’on treballa a la Universitat faran servir el Scilab per a les assignatures de càlcul numèric.

    Personalment, treballo amb l’octave, que també és programari lliure i funciona la mar de bé.

    Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.