El teu blog de Linux en català

Previsió meteorològica

Screenlets és un programa que ens proporciona una sèrie de ginys que podem afegir al nostre escriptori. A GNULinux.cat ja n’hem parlat algun altre cop. Un dels més interessants és el giny que ens mostra la previsió meteorològica per a la ciutat que li indiquem.

El primer que cal fer és instal·lar el paquet «screenlets» des del Synaptic («Administració>Sistema>Gestor de paquets Synaptic»). També podem fer-ho des d’un terminal, mitjançant l’ordre següent:

sudo apt-get install screenlets

Un cop instal·lat, engeguem el gestor d’Screenlets des del menú «Aplicacions>Accessoris>Screenlets» i fem doble clic sobre el giny anomenat «ClearWeather». A més, en la barra lateral esquerra, hem d’indicar-li que aquest Screenlet s’engegui en arrancar l’ordinador, activant la casella «Auto start on login».

Configuració dels Screenlets
Configuració dels Screenlets

Quan fem això, ens apareixerà al fons de pantalla un giny gris fosc, que de moment ens dirà que no té dades meteorològiques. Cal indicar-li per a quina ciutat volem obtenir les previsions. Veiem com fer-ho.

Aquest Screenlet obté les prevision a partir de la web Weather.com, que no treballa a nivell de ciutat, sinó mitjançant uns codis. Anem a obtenir el codi per a la nostra ciutat. Per a fer-ho, hem d’anar a la pàgina principal de Weather.com i buscar la ciutat (no hi són totes, però n’hi ha moltes). Per exemple, si busquem «Manresa, Spain» ens envia a aquesta adreça:

http://www.weather.com/weather/today/Manresa+Spain+SPXX0242?lswe=manresa

De tot l’enllaç, ens hem de quedar amb el codi que hi indica (en aquest cas, «SPXX0242»). Ara, fem clic amb el botó dret sobre el giny que ens ha aparegut abans sobre la pantalla, i seleccionem «Zip Code…». Hi posem el codi obtingut i, un cop acceptats els canvis, ens mostrarà les previsions del temps per a aquesta ciutat.

Screenlet amb la previsió meteorològica
Screenlet amb la previsió meteorològica

Deixa un comentari

Your email address will not be published.