Un mes després de l’aparició de la primera Alpha d’Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat), ja tenim aquí la segona. Fa dies que es van comentant els canvis que segurament portarà aquesta segona alpha. Algunes de les més interessants són:
- Noves millores al Centre de Programari. Ja porten molt temps millorant-lo (el canvi amb Lucid Lynx ja va ser molt important), i en aquesta segona alpha del Maverick s’hi han centrat especialment.
- L’Ubuntu Netbook Edition ja porta de forma predeterminada l’entorn Unity i el Global Menú, que ens deixarà uns quants píxels més disponibles per a les finestres a la pantalla del nostre Netbook.
- S’ha modificat l’indicador de so.
- L’aptitude ja no ve instal·lat de forma predeterminada. 🙁
- Ja hi ha disponible el nou sistema de fitxers BTRFS, de moment en període de proves molt preliminar. Aquesta característica només es pot utilitzar si us baixeu el CD d’instal·lació Alternate o Server.
Si voleu provar aquesta segona Alpha d’Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat, us deixo els enllaços dels seus diferents colors:
Ubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/releases/maverick/alpha-2/
Kubuntu i UNR: http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/maverick/alpha-2/
Xubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/maverick/alpha-2/
UbuntuStudio: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/maverick/alpha-2/
Ubuntu per UEC i EC2: http://uec-images.ubuntu.com/releases/maverick/alpha-2/
Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Alpha i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves, de manera que segurament distarà molt de ser estable. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.
En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.
2 comments
Llavors si no hi ha aptitude que es fa servir per consola? tornem a l’apt-get? recordo que la diferencia és que quan desinstal·laves aptitude tenia en compte les dependències i les desinstal·lava també.
ashnxus