El teu blog de Linux en català

Jornades de Programari lliure 2010

Aquest any les jornades de programari lliure de Barcelona seran una mica més reduïdes que de costum, celebrant-se només en un dia. La data és el dia 2 de Juliol, i el lloc és l’edifici B6 del Campus Diagonal Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya, Carrer Jordi Girona,1-3 08034 Barcelona.

Encara no estan publicats els diferents actes concrets que es faran però s’informa de que tot girarà entorn a dos temes generals: el programari lliure i el coneixement lliure a l’educació, i el programari lliure a l’empresa.
Penso que són dos camps essencials. El primer l’educació, que no ens ensenyin a fer servir un programa concret d’una empresa, i que no es facin servir formats propietaris dels quals es desconeix la seva compatibilitat i futur. Que ensenyin a fer servir un processador de textos i a fer fulls de càlcul, no a fer servir el Word i el Excel (per posar un exemple).
I després les empreses. Em trobo que no s’atreveixen a fer servir el format Open Document, per no tenir problemes de compatibilitat amb altres empreses o clients. La meva resposta és que el que seria greu és que estiguessis obligant a un altre a fer servir un programa de pagament o un format que no se sap si serà compatible amb versions futures del programari ni si serà convertible a altres formats.
He fet menció als casos de ofimàtica, que em semblen els més preocupants actualment, però segur que n’hi ha molts més, i és per això que s’ha d’anar a les JPL 2010, per informar-se bé de tot i actuar correctament com a mestre, empresari i/o usuari.

Teniu més informació al web de les Jornades de Programari Lliure, on s’aniran publicant totes les novetats del esdeveniment.

jpl2010

Deixa un comentari

Your email address will not be published.