El teu blog de Linux en català

Ubuntu actualitzarà al Firefox 3.6.4 de forma automàtica a lucid, jaunty, karmic i hardy

Fins ara, cada cop que es publicava una nova versió dels programes més coneguts a Ubuntu, els usuaris havien de cuinar-s’ho ells mateixos per poder tindre les darrers versions d’aquest programari abans que s’alliberara una nova versió de la distribució. Això continuarà així, això sembla, però tindrem una excepció que no sabrem si es tornarà a repetir.

Ubuntu actualitzarà el Firefox a la versió 3.6.4 de forma automàtica a totes les versions des de la 8.04. Aquesta versió, que s’alliberarà la setmana vinent, porta algunes novetats molt interessants entre les quals cal destacar la capacitat multiprocés per a algunes extensions (així, si penja una extensió com el flash, doncs no peta tot el navegador).

Tot i això, sembla que la principal raó per la qual es realitza aquesta actualització és que Mozilla deixarà de donar suport a la versió 3.0 i, per tant, sembla procedent que com a mínim Hardy (versió LTS) continue tenint una versió del Firefox que continue actualitzant-se i per coherència, llavors la resta de versions també inclouen aquesta actualització.

Una bona notícia tot plegat, així que la setmana vinent tindrem actualització automàtica del Firefox a l’Ubuntu. Tant de bo les distribucions més famoses habilitaren repositoris oficials que permeteren l’actualització a noves versions d’aquest tipus: també de l’OOo, The Gimp i d’altres.

  • Marc on 2 de juny de 2010 at 08:41

  Reply

  Jo tenia instal·lat el Ubuntuzilla per aquesta raó però sí, sempre m’havia cridat l’atenció que de totes les actualitzacions de sistema que arriba a baixar l’Ubuntu, cap fos per tenir el Firefox al dia. En fi, més val tard que mai.
  Salut!

  • Aljullu on 2 de juny de 2010 at 09:35

  Reply

  És una bona notícia.

  Però mai m’ha entrat al cap, perquè si es publiquen noves versions dels programes, l’Ubuntu no els actualitza i ens hem d’esperar a la següent versió de la distribució. És un retrocés!

 1. Reply

  Alljullu és per una raó molt senzilla. Al actualitzar un programa a vegades canvien coses de lloc, s’introdueixen funcions noves… Hi ha molts usuaris que no els hi agrada haver de perdre el temps aprenent com funciona una cosa que ja sabia fer servir, i segueix la màxima de si funciona no ho toquis. És per això que ubuntu només treu actualitzacions de seguretat. I és cada 6 mesos que el usuari pot decidir si actualitzar, sabent que hi ha programes que probablement canviaran d’aspecte.

  • Ferran Roig on 3 de juny de 2010 at 11:33

  Reply

  Sabeu si aquesta versió ja és compatible amb Htlm5? Jo he canviat al Chrome per aquest sí que ho és.

 2. Reply

  @Ferran Roig
  No suporta tantes funcions html5 com el chromium, però s’hi acosta.

  • Aljullu on 4 de juny de 2010 at 19:40

  Reply

  @Guillem Cuberes

  Cert, però tenint en compte que l’Ubuntu és una distribució que es caracteritza per utilitzar el programari més actual que hi ha (recordem quan van incloure una beta del Firefox en una LTS) ho trobo encara més estrany.

  Crec que els usuaris haurien de tenir l’opció d’actualitzar els programes a la darrera versió des dels repositoris.

  Perquè, malgrat que, com dius, hi hagi usuaris que no els agradi. Estic convençut que la majoria preferim tenir les últimes versions dels programes.

 3. Reply

  @Alljullu
  Per això hi ha les distribucions rolling release. Jo, precisament pels motius que dones, al final m’he passat a chakra.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.