El teu blog de Linux en català

Obtenir la informació del nostre maquinari de manera gràfica

Potser alguns de vosaltres vos recordeu d’un programa per a Windows que es deia «Everest» o alguna cosa semblant i que permetia obtindre tota la informació del maquinari del nostre ordinador. Això era molt útil sobretot a l’hora de baixar els controladors adients. Encara recorde els maldecaps que em suposava no tindre els cds/disquets de controladors quan instal·lava Windows a un ordinador.

A OMG!Ubuntu parlaven ahir d’un programa que m’ha recordat molt a l’Everest: Hardinfo. Hardinfo ens mostra no només tota la informació del maquinari del nostre sistema, entre ella, per exemple, la temperatura que els sensors indiquen, sinó que a més ens dóna informació del sistema operatiu, mòduls carregats, llengües, etc.

Finestra principal del hardinfo

Hardinfo fa encara més: ens permet executar test de rendiment del nostre sistema. A la part esquerra, a baix de tot, hi trobareu una secció que es diu Benchmarks. Jo he fet els tests i he obtingut els següents resultats:

 • CPU Blowfish | 8.17 (menys és millor)
 • CPU CryptoHasth | 163.95
 • CPU Fibonnaci | 3.34 (menys és millor)
 • CPU N-Queens | 10.20 (menys és millor)
 • FPU FFT | 3.65 (menys és millor)
 • FPU Raytracing | 6.46 (menys és millor)

Molt probablement trobareu el paquet hardinfo als repositoris de la vostra distribució (si no el trobeu, podeu passar-vos per la secció de baixades de la pàgina oficial).

1 comment

  • xavifumi on 31 de maig de 2010 at 11:19

  Reply

  Ostres! no havia aconseguit trobar mai un programa que em fés un anàlisi tan complet del sistema a GNU-Linux! ara almenys serà més fàcil, quan algun conegut necessiti canviar peces del pc!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.