El teu blog de Linux en català

Spokify, client d'Spotify per a KDE

Molts de vosaltres ja coneixereu Spotify, una aplicació que sota una interfície semblant a la del Songbird (o iTunes) permet escoltar qualsevol cançó que vulguem només cercant-la (incloent-hi cançons comercials, per descomptat). Fins ara, Spotify només funcionava a GNU/Linux si s’executava amb wine, però sembla que això té els dies comptats. S’acaba de presentar Spokify, un altre client d’Spotify però en aquest cas nadiu per a GNU/Linux i específicament per a KDE. Actualment no hi ha paquets disponibles per a cap distribució, sinó que s’ha de compilar a partir del codi font que podeu baixar amb el git (s’ha de dir que requerirà biblioteques de desenvolupament de KDE, així que la compilació pot ser una mica complicada):

git clone git://gitorious.org/spokify/spokify.git

Les captures i els vídeos que s’han pogut veure mostren una interfície molt intuïtiva i atractiva (gràcies al disseny de KDE4, per descomptat). El desenvolupador ha fet servir la biblioteca que s’ha publicat des d’Spotify per a la creació de clients, libspotify. Això, per desgràcia, suposa haver de ser client premium per poder fer servir el programa (simplement perquè s’ha donar una API key i alguna cosa més que només tenen els clients premium). No obstant això, probablement no es trigarà massa a vore una versió que permeta l’ús amb comptes normals.

Ací teniu una captura que parla per sí mateixa. També podeu veure alguns vídeos, així com algunes captures més a la pàgina on s’ha fet l’anunci oficial. Si esteu interessats en instal·lar-lo, podeu visitar la pàgina de baixades on hi ha informació interessant al respecte.

Finestra principal d'Spokify

  • Albert on 16 d'abril de 2010 at 13:33

  Reply

  Un altre més a la llista de “si no ets premium et fots”…el que no entenc es per què si existeix un client nadiu a Mac per a usuaris normals i no a Linux. Personalment m’he passat al grooveshark.

  • Pau on 16 d'abril de 2010 at 13:35

  Reply

  Bé, jo crec que no trigarem a vore un client que permeta servir-lo amb clients normals.

  • Ruig on 16 d'abril de 2010 at 14:02

  Reply

  El que passa que llavors no sé si els d’Spotify ho permetrien.

  Heu de pensar que els clients no-premium es mantenen gràcies a la publicitat. Això significa que si passes a fer servir un programa de tercers, Spotify deixa de tenir control sobre aquest apartat (ja que és de suposar que el client no ho implementarà, o almenys no ho farà de la manera específica que volen ells ni passaran per ells els ingressos).

  Analitzeu una mica el problema: probablement els anuncis aleatoris no venen donats pel servidor, sinó que el mateix client deu escollir quan ha d’inserir un anunci sonor entre cançons. El mateix es pot dir dels anuncis que només són visuals.

  Per tant, tenint en compte la perspectiva empresarial d’Spotify, treure un client de tercers per no-premium significaria una denúncia immediata als autors o un canvi en el protocol per bloquejar l’accés al servidor a aquest programa. Llavors fan una actualització forçosa pel client oficial i tornem a començar.

  • Pau on 16 d'abril de 2010 at 14:06

  Reply

  Entenc. Bé, potser caldria desenvolupar una biblioteca que a l’hora d’implementar el client també incloguera els anuncis.

  • Pauet on 16 d'abril de 2010 at 21:28

  Reply

  Perdoneu si em surto del tema, acabo de descobrir grooveshark gracies al comentari de l’Albert i es una meravella, gracies Albert.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.