El teu blog de Linux en català

OpenTTD 1.0.0

OpenTTD és un clon lliure del joc Transport Tycoon Deluxe publicat inicialment al 1995, molt semblant al joc més conegut SimCity. OpenTTD porta al darrere molts anys de desenvolupament (6 concretament), una mica lent però continu, que per fi ha arribat a una versió que els desenvolupadors poden considerar «completa» (recordem que la numeració dels programes, en realitat, és un concepte molt relatiu).

OpenTTD és un joc d’estratègia on el jugador controla una companyia de tranports i competeix amb altres companyies rivals. L’objectiu és aconseguir el màxim d’ingressos possibles mitjançant el transport de passatgers i mercaderies (ja siga per carretera o ferrocarril). Ofereix la mateixa essència que el joc original, però a més li afegeix unes quantes millores. Entre aquestes millores destaca la possibilitat de jugar per internet amb altres jugadors “humans” que és, sens dubte, una de les majors demandes actualment.

La versió 1.0 es va presentar fa uns pocs dies i podem baixar paquets precompilats per a Ubuntu i Debian així com el codi font per compilar-lo a altres distribucions. També hi trobareu versions per a Windows. Totes les versions podreu trobar-les a la secció de baixades de la pàgina. En principi està traduït al català (recorde que fa un temps ho vam estar comentant als fòrums), tot i que igual li cal una revisió.

Captura del joc OpenTTD

  • oriolsbd on 13 d'abril de 2010 at 09:02

  Reply

  Veig que als repositoris Ubuntu Lucid Lynx ja hi ha la versió 1.0 de l’OpenTTD, però només per a versió de 64 bits. En 32 bits, encara hi ha la 0.7. No sé el motiu d’aquesta divergència de versions. Potser en els propers dies hi pengen la versió 1.0 de 32 bits.

  Salut!

  • Gerard on 13 d'abril de 2010 at 09:47

  Reply

  Quin vici de joc… el seu temps era molt i molt bo. Ara no sé quins hi ha d’aquest estil actual…

  • Carles on 13 d'abril de 2010 at 13:28

  Reply

  Jo de més petit havia jugat al railraod tycoon i al atrain de maxis (apart del simcity) i eren jocs molt entretinguts. De ben segur que el provaré!

  • Aljullu on 13 d'abril de 2010 at 14:01

  Reply

  Home, el SimCity era d’administrar una ciutat, no té res a veure amb administrar una empresa de transports 😉

  Però, segueix sent igual de “complicat” d’instal·lar com abans, no? Que t’has de baixar per una banda el joc, per l’altra els gràfics i per una altra els sons.

  • Eloi on 13 d'abril de 2010 at 23:44

  Reply

  Proveu el Locomotion, tot i que no és lliure, vicia més que el TTD!

  • jordi on 14 d'abril de 2010 at 09:32

  Reply

  Per a no ser massa Ubuntero, no direu que no m’ho he currat, eh?

  https://bugs.edge.launchpad.net/ubuntu/+source/openttd/+bug/556593

  🙂

  Oriol: encara no s’ha compilat per a totes les arquitectures, perquè va estar acceptat ahir mateix. Segurament avui ja ho trobaràs.

  • jordi on 14 d'abril de 2010 at 09:34

  Reply

  Aljullu: hem empaquetat els sons i els gràfics lliures. Els tens a 2 clics de complicació. 🙂

  • Harpo on 14 d'abril de 2010 at 10:58

  Reply

  El problema per instal·lar-lo bé de que els gràfics i els sons que feia servir el joc original són propietat l’empresa que va fer el joc, i no es poden distribuir lliurement. Tot i així, em sembla que han fet un joc de gràfics i sons alternatiu que sí que es distribueix amb el joc.

  • Aljullu on 19 d'abril de 2010 at 00:17

  Reply

  L’he instal·lat a l’Ubuntu i ara sí que és ben senzill. N’hi ha prou en cercar-lo al Centre de programari i instal·lar el joc, els gràfics, els sons i un altre paquet en un moment.

  Tot i això, el joc té certes coses que caldria millorar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.