El teu blog de Linux en català

Tintii, una eina molt útil per separar colors a fotografies

Tintii és un programeta senzill que ens permet d’una forma ràpida separar els colors de les nostres fotografies. Bàsicament estem parlant de la possibilitat de separar colors ben diferenciats a fotografies: el cel, la pell, el verd de la natura, etc. Tintii pot crear diferents canals que ens permet activar i desactivar.

Després, modificant altres paràmetres com són la barraja de canals, la detecció de color i el post-processat, es poden obtindre resultats prou macos. Per descomptat això es pot fer amb el gimp i altres programes, però probablement trigaríem una miqueta més.

Tintii té versions per a Windows, MacOSX i Linux. El problema pera linux és que no existeixen paquets precompilats per a distribucions (almenys jo només he trobat un per a l’ubuntu jaunty que funciona bé també al karmic). Llavors, si el voleu instal·lar haureu de baixar-vos el tar.bz2 i compilar-lo (tasca que sembla complicada pel tema de les dependències). Qui tingueu ubuntu de 32bits, podeu fer servir aquest paquet precompilat.

Pau caminant per París

  • Marc on 7 de març de 2010 at 15:20

  Reply

  Bones! A la pàgina web para de registrar-se i pagar 19 dòlars australians (~11€), i sembla que digui que la versió gratuïta només és una versió “trial”. Has pogut guardar alguna imatge modificada?

  La veritat és que no he provat el programa, i té bona pinta, però no pagaré per tenir un programa que segurament trobo gratuït en algun altre lloc 🙂

  • Pau on 7 de març de 2010 at 16:20

  Reply

  Doncs l’he provat i en cap moment m’ha demanat cap clau ni llicència i he pogut desar els resultats sense problemes. El que tu dius crec que és un complement per al photoshop…

  • Alberto on 7 de març de 2010 at 17:29

  Reply

  Molt bona eina, gràcies!
  Si serveix per a algú aquestes són les dependències que m’han fet falta per a compilar-ho a Debian Squeeze:
  libwxgtk2.8-dev
  libboost-dev

  • dunetna on 10 de març de 2010 at 09:53

  Reply

  Hola,

  Voldria comentar que per a la branca testing de Debian sí que es disposa de paquet de tintii.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.