El teu blog de Linux en català

Strata 4.0, un bon tema per al Firefox

Sembla que amb la instal·lació del Firefox 3.6 al meu ubuntu vaig perdre el tema per defecte i se’m va quedar una mica lleig. Així que no tenia més opció que començar a cercar algun tema que m’agradara. Vaig descartar el “Personas”, ja que diguen el que diguen l’única cosa que fa és canviar el fons i poc més. Per mi no té cap atractiu quan el que passa és que no m’agrada la interfície per defecte del firefox.

Això podria canviar, però, i és que la idea de fer un canvi important a la interfície ja comença a estar madurada i possiblement a la versió 4.0 puguem tindre un Firefox realment més bonic. A GNU/Linux ens hem hagut de conformar amb un Firefox que gairebé no ha canviat en anys.

Però aquest apunt vull aprofitar-lo per a recomanar-vos un tema que he trobat i que m’agrada molt. Tinc entès que si es combina amb algunes extensions es pot aconseguir un aspecte semblant a allò que serà el Firefox 4, però a mi m’agraden les coses senzilles i com menys carregat tinga el Firefox, millor. Aquest tema és l’Strata 4.0:

Aspecte del meu Firefox amb Strata4.0

M’agrada poder tindre el botonet gran d’anar enrere, i el color gris de les pestanyes m’agrada força també. El més important, però, és que no desentona amb el tema que tinc a l’Ubuntu (aspecte que jo considere molt important: la integració dels elements del sistema).

Podeu baixar-lo i instal·lar-lo des de la pàgina de complements del Firefox.

  • *e* on 23 de febrer de 2010 at 11:59

  Reply

  Doncs a mi també m’ha agradat aquest tema!. M’agrada els efectes que fa sobre les pestanyes i com destaca l’actual. Em sembla que me’l quedaré posat 😀
  Gràcies,

  • Xavier on 25 de febrer de 2010 at 18:43

  Reply

  Si t’agrada la simplicitat i fas servir vim, has provat l’extensió vimperator? És una meravella: només teclat, màxim aprofitament de la pantalla, ràpida navegació…

  • *e* on 25 de febrer de 2010 at 19:28

  Reply

  Doncs m’agrada la simplicitat, i si estic en un terminal faig servir el vi… però d’aquí a posar-me’l al FF, quan navego normalment faig servir el ratoli.. tot i això ja me la miraré…

  • xavifumi on 26 de febrer de 2010 at 11:59

  Reply

  Jo també faig servir aquest tema! pero vaig modificar-ho de forma que les pestanyes quedin a dalt a l’estil chrome (instlanant un complement anomenat strataBuddy que permet fer alguns canvis al tema)
  https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/14762

  Si volem simplicitat us recomano un parell de complements:

  -Hide menubar
  (amaga els botons de menu arxiu… i apareixen apretant Alt)
  https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/4762

  -Omnibar
  (unifica la barra d’adreces i la de busqueda, també tipus chrome)
  https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/8823

Deixa un comentari

Your email address will not be published.