El teu blog de Linux en català

MS Office 2010 disposarà d'una «ballot screen» per seleccionar entre OOXML i ODF

Després que la Unió Europea condemnara Microsoft per monopoli, un dels moviments més importants que es van dur a terme va ser la inclusió de l’anomenada «ballot screen» al Windows 7. Aquesta «ballot screen», que és bàsicament una finestra de selecció, permetrà al Windows 7 triar amb quin navegador volem utilitzar (inclou Opera, Chrome, Firefox i Explorer).

Pel que sabem, ara el Microsoft Office 2010 tindrà també una «ballot screen» per tal de seleccionar el format per defecte en el qual es desaran els documents: OOXML i ODF. Tot i així, s’advertirà a l’usuari que algunes característiques del programa no funcionaran bé amb el format ODF.

La notícia prové dels beta-testers que actualment estan provant la versió en desenvolupament d’aquesta suite. Des de l’ODF Alliance comenten que aquesta opció no és del tot satisfactòria ja que el format OOXML es posa com a primera opció, i l’ODF passa a ser una cosa secundària amb una descripció escapçada.

Aquesta opció, a l’igual que amb els navegadors, només apareixerà als Microsoft Office venuts a Europa. Per descomptat, altres països de fora de la Unió podran triar el format ODF, però es mantindrà per defecte l’OOXML. Alguns mitjans comenten que un dels aspectes més importants és vetllar per a que la implementació d’ODF al MS Office siga correcta i funcional per tal d’evitar que els usuaris hagen de tornar al format de Microsoft.

Ballot screen per a la selecció del format a l'MS Office

  • Pal on 21 de febrer de 2010 at 20:49

  Reply

  Segons l’autor de l’Avantbrowser també ha d’incloure’l, el qual està també en català.

  • Toni on 23 de febrer de 2010 at 03:28

  Reply

  Els textos explicatius són tendenciosos a matar, se’ls hi veu el llautó d’una hora lluny…
  Només els hi faltava afegir algo com “Si vosté és un perdedor i es conforma amb qualsevol cosa insegura i antiquada triï ODF” 🙂

  • Ferran on 18 d'octubre de 2010 at 15:06

  Reply

  Bé, almenys a partir d’ara em considero exempt de la cortesia de desar els documents en un format alié i propietari per tal que el destinatari pugui llegir-lo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.