El teu blog de Linux en català

A Linus Torvalds li agrada el Nexus One

El telèfon de Google és el primer que no odie afirma Linus Torvalds al seu bloc. Sembla que té un menyspreu total quan es parla de telèfons mòbils, sobretot per una raó amb la qual molts estarem d’acord: per molt potents que siguen, al final la gent els fa servir per jugar a l’arkanoid i el solitari.

Pel que diu, cap dels mòbils tàctils similars al Nexus One havien convençut en Linus, ni tan sols aquells que ja portaven el sistema operatiu de google. Sembla que la tecnologia multi-tàctil és una de les coses que més l’ha convençut (cosa curiosa, ja que als EUA el Nexus One no pot implementar aquesta característica per problemes de patents), a més del GPS integrat.

Sembla que li hagen pagat per dir-ho. Sobretot quan fa uns dies vam conèixer la notícia sobre que el nucli 2.6.33 deixaria fora el codi d’Android pel fet que Google no ha facilitat gens ni mica la tasca per aprofitar els canvis que estan fent. És a dir, que Google està actuant amb el nucli Linux com ja ho va fer Apple amb KHTML.

Tot i així (com ens comenta en Toni), als mateixos comentaris de l’article, Linus diu que realment no li preocupa que el codi d’Android ja no estiga en la branca principal del nucli: és una cosa que ja ha passat abans i que amb el temps s’acaba solucionant.

  • Toni on 9 de febrer de 2010 at 03:10

  Reply

  Ei és divertit per què llegint els comentaris del propi Linus a l’entrada del seu blog, afirma (a resposta d’algú que li preguntava el mateix que tu escrius al final de l’entrada) que no li han pagat per fer-la, simplement n’és, diu, un usuari satisfet.
  També comenta que no li preocupa gaire això de que el codi d’android estigui ara fora del repositori oficial del nucli, que ha passat altres vegades amb altres codis i que, amb el temps, s’acaba solucionant…

  • Pau on 9 de febrer de 2010 at 09:20

  Reply

  Doncs tens raó, concretament diu:

  I don’t worry about out-of-tree development for odd devices too much. I wish we could merge android, but I also accept it likely being a few years away. We had similar out-of-tree issues with the SGI extreme scalability stuff, and it took quite a while before the standard kernel merged all of that.

  Un punt de vista molt positiu, està bé que en Linus siga així.

  • fracàs on 9 de febrer de 2010 at 15:12

  Reply

  li han pagat tant cert com és el villarato,

  a Linus, amb el nexus one, ha trobat l’aparell que necessitava i ha quedat satisfet.

  per tant per què se li ha de recriminar? perquè no és un modernillo de iphone?

  • pqs on 17 de febrer de 2010 at 17:03

  Reply

  Jo, de moment, m’he comprat un Nokia N900 amb Maemo, el qual està basat en Debian i, per tant, combrega amb dècades de tradició UNIX que tan feliç m’han fet als ordinadors d’escriptori.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.