El teu blog de Linux en català

SSH menu, accés a ssh amb un sol clic

A la feina normalment hem de connectar-nos als servidors mitjançant SSH. A més, no és només un servidor, sinó que en tenim 4 o 5. Des de GNU/Linux tenim diferents formes de connectar-nos, la més clàssica és fer-ho per terminal amb l’ordre:

ssh usuari@servidor -port

També hi ha altres formes, com fer servir clients com el Filezilla, que ens permet crear connexions SSH i navegar com si ho estiguérem fent per un servidor FTP. Entre els ginys del tauler del GNOME també és possible trobar-ne un anomenat Connecta al servidor que també ens donarà l’opció de connectar a un servidor SSH i navegar com si ho férem a un servidor FTP.

Ara bé, la connexió per terminal ens permet fer infinites coses més, ja que en realitat entrem a la màquina i actuem com si fórem un usuari més. Quan cada dia hem de connectar-nos a diferents servidors en mode terminal, el més útil i ràpid és fer servir el giny SSH menu del gnome: permet configurar diferents servidors SSH i connectar-nos a ells amb un sol clic (en fer clic s’obri un terminal).

La gran part de les distros el tenen als seus repositoris. Només heu de cercar per sshmenu. A Debian i Ubuntu:

sudo apt-get install sshmenu-gnome

Una volta instal·lat, només cal fer clic amb el botó dret sobre el tauler del gnome i després sobre Afegeix al quadre… Cerqueu per SSH menu Applet i afegiu-lo al tauler.

SSH Menu applet als ginys del tauler

Ara cal configurar els diferents servidors SSH que tinguem. Per a això, feu clic sobre el giny i seleccioneu Preferences. Allà haureu d’afegir un nou host amb les dades del mateix. Un cop creat, vos apareixerà l’opció de connectar-vos al servidor quan feu clic sobre el giny, de forma que s’obrirà un terminal on se us demanarà la contrasenya (si hi ha). Com podeu veure, això és molt còmode quan treballeu amb molts servidors alhora.

Configuració i connexió al servidor ssh

1 comment

    • *e* on 5 de febrer de 2010 at 13:57

    Reply

    molt útil! no el coneixia.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.