El teu blog de Linux en català

iFreeTablet: Alternativa lliure al tablet d'Apple

En aquest moments hi ha una forta competència al mercat de les tablets (Google, Microsoft i la recent novetat de Apple). Avui us porto aquesta tablet més barata que el nou Ipad i basada en el software lliure.

El día 28 va ser presentat iFreeTablet, un dels dispositius estrella del projecte Orvita2 i un dels productes del projecte Avanza IPTVMunicipal.

iFreeTablet, a diferencia de la tablet d’Apple, que val uns 800 €, estarà al voltant dels 300-400 € i, evidenment, el seu software podrà evolucionar gràcies a les aportacions de la comunitat de desenvolupadors del software lliure.

Característiques del Hardware:

  • Pantalla: Tàctil de 10,2 polzades a 1024×600
  • Processador: Intel AtomMobile N270 de 1.6G.
  • Disc dur: 160Gb SATA HDD
  • Internet: Connexió Ethernet i port wlan WIFI
  • Càmera: 1,3 Mp
  • Seguretat: Kensington Lock
  • Dimensions: 28 cm x 18 cm i 0,24 cm de gruix, pesa 1.03 kg (bateria inclosa)
  • Altres: 3 ports USB, 1 port de sortida VGA, 1 connector d’auriculars, 1 connector de micròfon, 1 micròfon intern, 1 port RJ-45 per LAN, 1 DC-in jack, 1 lector de targetes 4 polzades, 1 ranura DIMM, 2 Mini PCI-E: una per WiFi, 802.11b / g 54Mbel i un altre per 3G/3.5G HSDPA / WCDMA targeta (opcional), 2.5 hores de bateria, adaptador de 35W, sistema de refrigeració tèrmic amb ventilador intel·ligent.

El seu sistema operatiu és SIeSTA (Sistema Integrado de e-Servicios y Tecnologías de Apoyo), una adaptació del sistema operatiu Debian GNU/Linux i de la plataforma Web IPTVMunicipal.

Amb iFreeTablet, la interacció Persona-PC/TV es realitza de forma multi-modal a través d’una pantalla tàctil, una càmera web, un sistema de reconeixement de veu, moviments i gestos, un sistema RFID o un comandament remot (Sistema d’Interacció Natural, iFreeSIN) que permetrà fer desaparèixer dispositius com ratolins, teclats o comandaments especials.

Amb iFreeTablet, podrem accedir facilment a Internet, Ofimàtica, Música, Pel·licules, Jocs, Cursos, control de dispositius de la llar digital a travès d’un sistema operatiu i una plataforma Web accesible i usable.

iFreeTablet està pensat per ser intuïtiu, amb una aparença senzilla i amb colors, perque pugui ser utilitzat per nens i gent gran. El tablet integra la plataforma “e-Aprendo” basada en Moodle, amb objectes d’aprenentatge oberts i gratuïts (Llicència Creative Commons).

Font: http://www.mancomun.org/no_cache/actualidade/detalledenova/nova/ifreetablet-a-alternativa-en-software-libre-ao-tablet-de-apple/
Web i reserva: http://www.ifreetablet.com/
Més informació: http://www.ifreetablet.com/dossier.pdf

Deixa un comentari

Your email address will not be published.