El teu blog de Linux en català

Yahoo serà el cercador per defecte a Ubuntu Lucid

Rick Spencer, un dels desenvolupadors de Canonical, ha enviat un correu a la llista de desenvolupadors d’Ubuntu explicant alguns dels canvis que es produiran al Firefox a la propera versió de l’Ubuntu, la Lucid Lynx que veurà la llum a l’abril.

El canvi és molt important: Google deixarà de ser el cercador per defecte (això no vol dir que no puguem afegir-lo) i serà Yahoo! qui ocuparà el seu lloc. El canvi és curiós ja que segons l’acord al qual van arribar Yahoo! i Microsoft fa uns mesos, Yahoo! podria començar a fer servir el motor de Bing, el cercador de Microsoft.

El canvi del motor de cerca és per qüestions de finançament. Yahoo! i Canonical han arribat a un acord pel qual Yahoo! pagarà a Canonical una suma de diners que encara desconeixem. Cal remarcar que el Firefox mateix rep molts diners de Google pel simple fet que és el motor de cerca per defecte. Queda en l’aire la qüestió de si aquest acord interfereix amb l’acord que té Google amb el Firefox.

Per tant, sembla que els usuaris d’Ubuntu podríem estar fent servir el cercador de Microsoft en poc temps. Cal dir que Bing no és un cercador dolent i que té una millor valoració en comparació amb Google quant al respecte de la privacitat dels usuaris.

  • @jrosell on 27 de gener de 2010 at 13:20

  Reply

  Canonical no podria pensar en fer un cercador propi? Aigssss…

  • Jordi G. on 27 de gener de 2010 at 15:02

  Reply

  Mala notícia.

  • Ruig on 27 de gener de 2010 at 16:14

  Reply

  Jo no la consideraria dolenta. Segurament servirà per donar una mica d’aire a Yahoo i així potser s’aconsegueix equilibrar una mica les tornes amb Google.

  Jo personalment utilitzo serveis de Google, però decisions com aquesta que poden ajudar a rebaixar el monopoli per mi sempre seran benvingudes.

  A més, canviar el motor de cerca del Firefox no costa gens, i així Canonical tindrà fons extres per rendibilitzar l’empresa i millorar Ubuntu (fet que de retruc pot ajudar força a Debian o altres distribucions encara que no hi estiguin molt relacionades).

  • Roger on 27 de gener de 2010 at 16:40

  Reply

  A mi em sembla perfecte…

  • n'Arnau on 27 de gener de 2010 at 16:54

  Reply

  Home…perfecte…
  yahoo…bé, en català, on?

  • Pau on 27 de gener de 2010 at 17:34

  Reply

  Ummm, doncs no ho havia pensat així. Tens tota la raó del món: Yahoo! no és en català i això és un greu problema des del “nostre” punt de vista.

  Una altra cosa és que Bing fora el cercador per defecte, que sí és en català i, com comente, té una millor valoració quant a privacitat en comparació amb Google.

  • Ivan on 27 de gener de 2010 at 18:46

  Reply

  Jo faig servir Google, però si això li reporta beneficis a Canonical per a continuar millorant Ubuntu, em sembla bé. Total, canviar el cercador per defecte no costa res.

  • Ruig on 28 de gener de 2010 at 00:22

  Reply

  Sí, teniu raó, ja no pensava en que a Yahoo es van carregar la versió en català del cercador (que va existir, això sí). En aquest sentit sí que és un problema fins que el cercador de Yahoo passi a ser el Bing.

  Malgrat tot segueix sent veritat que el motor de cerca sempre es pot canviar i com a mínim Canonical tindrà recursos per millorar una distribució molt ben aconseguida i que podria donar molta guerra en el futur. 😉

  • KuBe on 29 de gener de 2010 at 22:26

  Reply

  Jo penso que és una falta de respecte important cap a mozilla:
  “Poso el vostre navegador, però amb el cercador que em dona beneficis a mi hee, a vosaltres que us donin…”

Deixa un comentari

Your email address will not be published.