El teu blog de Linux en català

Versió estable de Firefox 3.6 des de repositoris

Fa uns dies vam presentar la versió 3.6 del Firefox. Per a la seva instal·lació, presentàvem dues possibilitats: baixar-se els binaris de la web de Mozilla (o de Softcatalà) o la instal·lació a partir dels repositoris “daily” de Mozilla al Launchpad. Ja comentàvem que cap de les dues solucions ens semblaven prou bones, perquè amb la primera no rebriem les actualitzacions del programa*, i amb la segona estàvem configurant uns repositoris de desenvolupament, i el programa va canviant diàriament, amb les possibles fallades que això pugui provocar.

Doncs bé, he llegit avui mateix a Web Upd8 que Mozilla ha habilitat un nou repositori PPA al Launchpad per tal de poder instal·lar la versió oficial (i estable) del Firefox 3.6. Amb aquest repositori, només s’actualitzarà el Firefox precisament quan hi hagi una actualització oficial. Per configurar-lo, obrim un terminal i executem la comanda següent:

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable

Amb aquest repositori, quan refresquem els paquets (des del Synaptic o des del Gestor d’Actualitzacions) ens trobarem amb una actualització dels paquets del Firefox que ens actualitzarà la seva versió a la 3.6. Després, tal i com ja vam indicar en l’anotació anterior, haurem d’instal·lar-nos el paquet d’idioma al català.

Per últim, com a alternativa que també vam dir en els comentaris de l’anotació del Firefox 3.6, també podem instal·lar-nos el Swiftfox, que a través del seu repositori ja ens proporciona la seva versió 3.6 (equivalent al Firefox 3.6).

*Edito: Amb la versió baixada des de la web de Mozilla o de Softcatalà sí que rebem actualitzacions, o sigui que l’únic (i petit) inconvenient que té la instal·lació per aquest mètode és el fet que ens hem de crear nosaltres mateixos l’enllaç al menú d’inici, com vaig comentar en l’anotació anterior. Gràcies, Aljullu, per la correcció.

  • Aljullu on 25 de gener de 2010 at 21:09

  Reply

  Compte! Amb els binaris del web del Firefox o del rebost de Softcatalà, el programa si que s’actualitza, malgrat no fer-ho pels repositoris. A més, les actualitzacions acostumen arribar abans que via repo.

  • sergis on 25 de gener de 2010 at 21:13

  Reply

  Gracies pel repositiri ja tinc el nou 3.6 instalat. Pero amb angles vaig a posar-lo amb catala un salut.

  • Pauet on 26 de gener de 2010 at 01:03

  Reply

  A veure si ho entenc, ara que tinc la manera d’instal·lar la ultima versió del Firefox (ja sigui el mateix Firefox o el Swiftfox) des de repositoris, resulta que aquestes versions s’actualitzen també elles soles, o això sembla perquè hi ha marcada l’opció a les preferències del navegador . Llavors què tindria que fer? Desactivar l’actualització a les preferències del navegador i deixar l’actualització nomes pel repositori? Treure o comentar el repositori i deixar que s’actualitzi per si sol com si fos en un Windows, o tant per tant instal·lar directament sense repositori? Res, no hi ha conflicte? Què em recomaneu?

  • oriolsbd on 26 de gener de 2010 at 07:09

  Reply

  Gràcies per la correcció, Aljullu. Ja ho he modificat en l’anotació mateix.

  Pauet, havent configurat els repositoris, pots desmarcar aquesta opció.

  Salut!

  • Xavi on 26 de gener de 2010 at 16:12

  Reply

  Hola Oriol, moltes gràcies per la informació!

  He estat molt content de tenir la nova versió, entre d’altres coses per la nova manera d’obrir les pestanyes (“adjacents” a la pestanya mare, enlloc d’afegir-les al final), i realment se m’engegava MOLT més ràpid que l’anterior versió… però ep, problema, m’han deixat de funcionar els vídeos del youtube i suposo que hi deu haver problemes amb altres aplicacions flash…

  Tens idea de què pot passar?

  Salut!

  • sergis on 26 de gener de 2010 at 21:55

  Reply

  Hola de nou, bueno vull dir-vos que no puc posar el fire-fox amb català e baixat la extensió que diuen a soft català també e posat la traducció, vaig a idiomes li dic que em posi català i em diu que reinicii el fire-fox i torna a estar amb castellà. E reiniciat i tampoc em fa res .Sabeu que pot ser ? Faig servir karmic 64 bits.

  @Xavi Jo veig perfectament el youtube però vaig tindre d’instal·lar un fitxer que es diu així. libflashplayer-10.0.42.34.linux-x86_64.so.tar.gz el pots baixar d’aquí. http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/libflashplayer-10.0.42.34.linux-x86_64.so.tar.gz

  * Descarregar fitxer tar.gz en cuestió
  * Descomprimir-lo (el resultat será el fitxer libflashplayer.so )
  * Enganxar el fitxer libflashplayer.so en /usr/lib64/mozilla/plugins
  * Esborrar la llibreria existent o similars( flash-mozilla.so )
  Per verificar que funciona perfectament
  * Posar a la URL about:plugins (en Firefox o similarsl) y verificar que diu lo següent:

  Nombre de archivo: libflashplayer.so

  Shockwave Flash 10.0 r42

  Un salut.

  • Pauet on 26 de gener de 2010 at 22:12

  Reply

  Gracies Oriol, això mateix pensava jo.
  Gracies a tots els qui feu aquest blog per la paciència d’ensenyar a aquest pobre vell què és el software lliure i que hi ha vida més enllà de Windows

  • oriolsbd on 27 de gener de 2010 at 07:25

  Reply

  Xavi, si tens un ordinador de 64 bits, prova les instruccions que t’ha passat el Sergis. Si el teu ordinador és de 32 bits, segurament no et funcionarà, perquè és la versió de 64.

  A mi em va passar el mateix, i se’m va arreglar quan vaig desinstal·lar els connectors de Flash que no eren l’oficial d’Adobe. Mira que no tinguis instal·lats els paquets “gnash*” o “swfdec-mozilla”. Si els tens, desinstal·la’ls. Si no et funciona, prova de fer una reinstal·lació del paquet “flashplugin-installer”. No cal desinstal·lar-lo. Simplement, des del Synaptic fes-hi clic amb el botó dret i escull l’opció “Marca per a reinstal·lar”.

  • xavi on 27 de gener de 2010 at 19:32

  Reply

  Gràcies als dos, Oriol i Sergi.

  Ja ho miraré i us diré el què!

  • xavi on 21 de febrer de 2010 at 21:22

  Reply

  Efectivament, Oriol, he desinstal·lat el paquet gnash i he reinstal·lat el flashplugin-installer, i tot va perfectament.

  Thanks!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.