El teu blog de Linux en català

Vull apropar les notificacions del sistema a la barra superior a Ubuntu!

Potser a vosaltres no us molesta, però a mi, des de que vaig actualitzar a Karmic, les notificacions del sistema em surten desplaçades un parell de centímetres avall de la barra superior del Gnome Panel, que és just on em sortien abans… i la veritat és que no és cap problema greu, però crec que quedava millor abans!

Per sort en Ubuntu i en el programari lliure en general, gairebé tot es pot arreglar… com? Molt senzill: aquí teniu un petit script creat pel company Julien Lavergne que us ho deixa com voleu. Us el podeu baixar aquí:

Us baixeu un d’aquests paquets (l’adequat al vostre sistema) al directori que volgueu, i llavors, des de la terminal, viatgeu al directori on us ho heu baixat (per defecte a /home/elteunomd’usuari) i per instal·lar-lo feu, a la terminal:

sudo dpkg -i nomdel'arxiu

Truc: per escriure el nom de l’arxiu per la terminal, que és molt llarg i fa pal, us recomano que comenceu a escriure’l una mica i llavors apreteu la tecla tabulador, i llavors si no hi ha cap altre arxiu que es digui semblant, se us autocompletarà sol 😉

I això és tot per avui.

Salut i llibertat!

Font: Ubuntu Geek

  • Pau on 8 de gener de 2010 at 10:27

  Reply

  Hahhaha, què bo. Estava llegint l’article i m’he dit: “aquest no és l’estil d’escriure de l’Oriol”. Així que he mirat l’autor i s’ha confirmat la meua sospita!!. Déu ni do, ja ens anem coneixent!!

  Bon article!

  • xavi on 8 de gener de 2010 at 11:03

  Reply

  Gràcies!

  De fet els articles que vaig fent (mooooolt ocasionalment) són fàcils d’identificar, perquè el 99% van de petites minúcies estètiques o manies concretes com aquesta, és el que té ser un simple aficionat a aquestes coses… I ja que no puc fer més fàcil la vida informàtica de la gent solucionant grans problemes i donant consells, almenys intento difondre com fer-la més agradable a la vista de cadascú 😀

  Salut!

  • roger on 8 de gener de 2010 at 12:14

  Reply

  Està molt bé això. Això que et surtin les notificacions més avall ja ho vaig pensar quan vaig actualitzar, que no m’acabava d’agradar… Però veig que tinc una ment paral·lela que em sol·luciona els problemes! És que som uns prefeccionistes. Salut!

  • Gerard on 8 de gener de 2010 at 13:40

  Reply

  Vols dir que és necessari utilitzar la terminal per instal·lar això? dp la gent s’espanta….

  • oriolsbd on 8 de gener de 2010 at 17:42

  Reply

  Precisament ahir, mentre preparava un article que penjaré la setmana vinent, el programa que presentaré em treia notificacions i jo anava pensant “sí que surten aval”… 🙂

  M’ha anat molt bé, aquesta anotació.

  Per cert, Gerard. També es pot fer des del navegador de fitxers (Nautilus), fent doble clic sobre el fitxer .deb, i et surt el “Gdebi”, que permet instal·lar el paquet gràficament. De tota manera, amb els fitxers .deb descarregats jo també m’hi vaig acostumar a fer-ho des de terminal (perquè abans el Gdebi no era instal·lat automàticament) i jo també escric els articles posant-hi el “dpkg -i …” com el Xavi. 🙂

  • xavi on 8 de gener de 2010 at 19:34

  Reply

  Hola! Gerard, és cert que això es pot fer a través del nautilus com ha dit l’Oriol, i segurament per usuaris novells és molt més senzill i “espanta” menys… Jo ho he posat així perquè hi estic acostumat.

  De totes maneres trobo que també és bona idea que els usuaris novells visualitzin que es poden fer mooooltes coses per terminal, i s’habituin a fer petites tasques, així es poden explotar més a fons les potencialitats del sistema! (I com a exemple, l’article que publicaré demà).

  Roger, me n’alegro que t’hagi estat útil! Ets viu? Què n’és del teu hortet valencià?

  • roger on 9 de gener de 2010 at 20:17

  Reply

  Ei Xavi, sí, encara estic viu!! A veure si quan acabin els exàmens quedem eh? No et preocupis, que el tema del jardinet valencià (més que hort, xD) està controladíssim. Salut i sort!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.