El teu blog de Linux en català

Com compartir la nostra connexió a Internet

Existeixen moltes formes per compartir la nostra connexió a Internet, en molts casos són processos complicats de fer. Gràcies a les noves versions del network-manager ara això és molt fàcil (menjar fabes i vi, dirien uns o bufar i fer ampolles, dirien els altres). Tot i així, però, existeix una limitació important: el dispositiu que actuarà com a element de compartició no podrà connectar-se al router. És a dir, si tenim dos dispositius de xarxa al nostre ordinador: sense fils i ethernet, haurem de connectar-nos al router per un dels dos (per exemple per ethernet) i utilitzarem l’altre (la xarxa sense fils) per crear un punt de connexió a Internet des del nostre ordinador.

Primer pas: creació d’una nova connexió de xarxa

El que farem en aquest cas serà, prenent com que l’ordinador que compartirà la xarxa estarà connectat per ethernet al mòdem/router. Llavors, haurem d’anar a la icona del network-manager al costat del rellotge i fer clic amb el botó esquerre. Entre totes les opcions, triarem la de més avall: Crea una xarxa sense fil nova…

Creació de la xarxa compartida

Segon pas: opcions de la compartició

Haureu de donar un nom a la nova xarxa compartida, en aquest cas triem Xarxa_compartida i, primerament, no li posarem cap tipus de contrasenya. Només haurem de fer clic sobre Crea: (els “:” són un error de traducció, em pense) i es crearà la xarxa compartida de forma que es connectarà automàticament:

Xarxa_compartida

Connexió establerta

Tercer pas: connexió des d’un altre ordinador

Un cop ja s’ha creat la connexió que volem compartir, haurem d’anar a qualsevol altre ordinador. Com podeu veure a la captura següent, es detectarà automàticament que existeix una xarxa ad-hoc anomenada Xarxa_compartida, que és a la que ens connectarem:

Connexió a la xarxa compartida

Connexió establerta

Per últim, només ens quedarà comprovar que, efectivament, podem connectar-nos a Internet mitjançant aquesta connexió. Obriu qualsevol navegador i comproveu-ho:

Comprovant el funcionament

En definitiva…

Realment és molt senzill compartir la connexió de xarxa. El problema és, com ja veieu, que no podem compartir la xarxa amb el mateix dispositiu que es troba connectat al router cap a Internet. Existeixen formes de fer-ho, però. Ho veurem un altre dia.

  • Alberto on 22 de desembre de 2009 at 13:16

  Reply

  Bones!!

  A mi no hem funciona, despres d’uns minuts intentant conectar a la red inalambrica em diu que esta desconectat…

 1. Reply

  Fantàstic. No ho tenia present i m’has estalviat haver de trobar un altre cable allà on em trobo de vacances 😀

  • Alberto on 22 de desembre de 2009 at 14:23

  Reply

  Us deixe un video del que pasa:

  http://es.tinypic.com/r/5kewap/6

  • Joan on 22 de desembre de 2009 at 14:43

  Reply

  Genial! Tinc un dubte. Només es pot crear deixant la xarxa oberta, o és possible posar-hi contrasenya?

  • Pau on 22 de desembre de 2009 at 14:48

  Reply

  Teòricament es pot posar contrasenya, però jo ho he fet i m’ha passat el que comenta l’Alberto: prova de connectar-se però al final no ho fa. També he de dir que no ho he pogut provar del tot perquè tenia pressa… (només ho he pogut provar correctament fent-ho sense contrasenya).

  • Joan on 22 de desembre de 2009 at 17:18

  Reply

  Moltes gràcies per la resposta :-). Massa bonic per ser veritat 😛

 2. Reply

  A mi m’ha funcionat amb protecció WEP.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.