El teu blog de Linux en català

Aquaria Open Beta

Aquaria és un joc arcade 2D al qual controlem a una xica anomenada Naija en un món submarí. Aquest joc va guanyar el primer premi al Independent Games Festival 2007. Va ser l’any passat que van començar els rumors sobre la possibilitat que aquest joc traguera una versió nativa per a GNU/Linux.

I després d’un any ja tenim una beta que podem provar de forma gratuïta. El vídeo que posem a continuació mostra que el joc té certa gràcia: per descomptat que no és el joc de l’any, però té qualitat i, com sempre, està bé que hagen tingut en compte el nostre sistema a l’hora de publicar-lo (tot i que un temps més tard). Podeu baixar un instal·lador beta per a GNU/Linux i, si ho feu, estaria bé que envieu els errors que vegeu a la pàgina que tenen dedicada a això a Bugzilla.

L’he estat provant i certament he de dir que m’ha impressionat: la banda sonora és genial (i relaxant) i el control de Naija és amb el ratolí de forma que amb diferent moviments podem obtindre diferents resultats: si fem un cercle ella crea un remolí, per exemple. En un punt del joc hem de crear música amb notes només fent clic i és una experiència genial. Heu de provar-lo.

La instal·lació no és complicada: baixeu el fitxer amb extensió .run i li haureu de donar permisos d’execució (feu clic amb el botó dret sobre el fitxer, cliqueu sobre propietats, aneu a la pestanya permisos i a sota del tot marqueu la casella que permet execució; o bé podeu fer-ho des del terminal amb l’ordre chmod +x fitxer.run). Un cop fet això, només caldrà fer doble clic per executar-lo i iniciar així la instal·lació (que és un instal·lador com al mateix Windows). Això crearà una carpeta al vostre usuari i una entrada a Aplicacions > Jocs des d’on podreu executar el joc. La resta serà gaudir.

Vos deixem a continuació els enllaços de baixada i un vídeo del joc.

2 comments

  • LinX on 21 de desembre de 2009 at 08:36

  Reply

  Té molt bona pinta!!

  • Joan on 21 de desembre de 2009 at 18:45

  Reply

  Sembla interessant, vaig a provar-lo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.