El teu blog de Linux en català

VLC per a Mac OS en perill

Ahir, parlant amb l’Isaac, em va comentar que havia llegit una anotació on es parlava d’una possible aturada del desenvolupament de VLC per al sistema operatiu Mac OS. VLC és un dels projectes de programari lliure que més ha triomfat. Actualment, és un dels millors reproductors multimèdia que es pot trobar (segons el meu parer, és el millor), i té suport per a la majoria de códecs.

Logo del VLC

VLC és multiplataforma (té versions per a Linux, Mac OS i Windows) però, segons es pot llegir a MacNN, actualment no hi ha programadors que es dediquin a mantenir VLC per a l’entorn Mac OS.

Segons VideoLAN, els responsables de VLC, aquesta situació s’ha exagerat força. Tot i que, efectivament, necessiten més voluntaris per a VLC en aquest entorn, el seu desenvolupament no s’ha aturat. VideoLAN explica que els problemes i les regressions que hi ha hagut a la versió de 64 bits per a Mac OS són degudes a diversos motius. D’una banda, s’està treballant en un canvi del motor gràfic que utilitza passant de Cocoa a Lunettes. Això, juntament amb els pocs voluntaris que tenen per a desenvolupar VLC en Mac OS, sí que ha provocat l’aturada de la programació de l’entorn gràfic de VLC (que és un 1% del codi) per a aquest entorn. Però la resta de desenvolupament per a Mac OS segueix endavant. Apart d’això, també denuncien certs bloquejos per part d’Apple.

En resum, segons VideoLAN hi ha hagut un cert ralentiment en el desenvolupament de VLC per a Mac OS, però en cap cas s’ha aturat el seu desenvolupament en aquest entorn. Lògicament, VideoLAN agrairia l’aparició de nous voluntaris que els ajudessin en la programació de VLC en Mac OS.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.