El teu blog de Linux en català

Google Chrome beta per a GNU/Linux i MacOSX ja disponible

Tot i que fins ara hem pogut gaudir de Chromium, una versió de desenvolupament del navegador de Google per a GNU/Linux, la veritat és que es notava el fet que era una versió en desenvolupament (i no només perquè s’actualitzava cada dia). En el cas de Mac OSX la cosa era pitjor, ja que encara no s’havia publicat cap versió.

Ara, uns quants mesos després que es publicara la versió oficial per a Windows, Google per fi ha presentat una versió “decent” etiquetada com a beta tant per a GNU/Linux com per a Mac OSX. D’aquesta manera, des de la pàgina oficial del navegador on fins ara rebíem un missatge de “no disponibilitat per al nostre sistema operatiu”, ja serà possible baixar el paquet per a diferents distribucions, entre elles Ubuntu, Fedora i OpenSUSE.

Aquestes versions ja es troben traduïdes al català, tot i que algunes cadenes romanen en anglès. Per altra part, s’han desactivat les extensions a la versió per a Mac OSX, sembla que per evitar problemes als usuaris (carregant-se així la filosofia de crear una versió beta, la finalitat de la qual hauria de ser permetre als usuaris enviar informes d’errors). Els desenvolupadors comenten que estan treballant per a que en poc temps Chrome per a GNU/Linux i Mac OSX arribe a la mateixa alçada que la versió per a Windows. Penseu que el sistema operatiu de Google fa servir el nucli Linux, per la qual cosa el desenvolupament per a la nostra plataforma hauria de ser el més important.

  • Manuel Tortosa on 8 de desembre de 2009 at 23:32

  Reply

  Acabo d’instal·lar el paquet chrome-beta des de l’AUR d’Arch i ja he afegit un munt d’extensions, potser les extensions s’han desactivat a l’Ubuntu però a Arch no i em sembla extrany ja que el paquet d’Arch es genera a partir del paquet de debian.

  • joanrc on 9 de desembre de 2009 at 01:08

  Reply

  Diria que les extensions estan desactivades nomès per la versió de Mac (o això posa al bloc oficial) perquè jo el tinc instal·lat a l’Ubuntu i funcionen perfectament.

  • Pau on 9 de desembre de 2009 at 08:00

  Reply

  Gràcies per l’apunt. Jo encara faig servir la versió en desenvolupament i pensava que era per això que estaven activades. Ja ho he canviat!

  • Carraixet on 11 de desembre de 2009 at 00:05

  Reply

  Bé, jo me l’he instal·lat amb un Ubuntu 9.10 des de la web del Chrome.
  Em sembla molt lleuger i intuïtiu. Ahir vaig passar-me una estoneta configurant-me unes quantes extensions, i el resultat ha estat que fa hores que no engego el FireFox.

  Què en penseu del Chrome?

  Salut.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.