El teu blog de Linux en català

Proveu Google Chrome amb un disc usb (3 passos)

Google ChromePersonalment m’he quedat una mica decebut amb el sistema operatiu de Google, el Chrome. Potser la principal raó és el fet que siga un sistema operatiu que només es pot instal·lar en dispositius SSD o similars (com ho és un disc USB) però no a discos durs “normals”.

Fins ara, les guies publicades se centraven en provar-ho amb una màquina virtual, però alguns usuaris ja s’han donat pressa i ja és possible instal·lar-ho en un disc usb i arrencar així el sistema d’una forma una mica més “natural”. Per fer-ho, només heu de seguir els passos següents:

 1. Baixeu-vos la imatge ISO per a discos usb des d’ací
 2. Un cop baixat el fitxer tar.gz, heu de descomprimir-lo: tindreu un fitxer readme i el fitxer chromiumos.img, que és el que interessa
 3. Per últim, heu de copiar aquesta imatge al disc usb, però no directament, sinó amb l’ordre següent des d’un terminal després d’haver connectat un disc usb formatat (apunteu quin és la ruta al dispositiu: /dev/sda, /dev/sdb, etc. ho podeu saber escrivint “dmesg” justament després d’haver connectat el disc usb, les últimes línies us diran la lletra assignada).

sudo dd if=/ruta_al_fitxer/chromiumos.img of=/dev/sdX bs=4M

I això es tot. Ara ja podreu reiniciar l’ordinador i provar-ho. Proveu de tindre l’ordinador connectat a la xarxa per cable, ja que per xarxa sense fils és possible que no funcione.

1 comment

  • Joan on 28 de novembre de 2009 at 16:38

  Reply

  Crec que potser hauria de quedar reflectit al títol que parles de Google Chrome OS, sinó sembla que parlis del navegador web 🙂

  Bon apunt, per cert!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.