El teu blog de Linux en català

Copiar música al nostre dispositiu mp3 amb Amarok

En l’última anotació vam veure com passar música al nostre dispositiu mp3 amb Rhythmbox, el reproductor predeterminat de l’escriptori Gnome. Avui explicaré com fer el mateix, però des del reproductor propi de l’escriptori KDE, l’Amarok.

Logo d'AmarokAmarok és un reproductor boníssim (permeteu-me aquesta opinió personal). Veurem com la còpia de fitxers al nostre dispositiu mp3 és tan senzill com amb el Rhythmbox. Si no el teniu instal·lat, ho podeu fer anant al Synaptic (a través del menú “Sistema>Administració>Gestor de paquets Synaptic”). Des d’aquest programa, feu una cerca del nom de paquet “amarok”, i l’instal·leu.

Per obrir l’Amarok, heu d’anar al menú “Aplicacions>So i vídeo>Amarok”. Per tal de treballar amb dispositius mp3 (tant MTP com iPod), amb Amarok no cal instal·lar-hi cap connector ni res (amb Rhythmbox sí que calia instal·lar-hi uns connectors). L’Amarok ens detectarà directament el dispositiu que connectem a l’ordinador, i ens el mostrarà per a poder reproduir directament la música que hi hagi.

Dispositiu mp3 detectat per l'Amarok

Dispositiu mp3 detectat per l'Amarok

Amb Amarok, la còpia de música cap a l’aparell no es pot fer amb el mètode de seleccionar i arrossegar (com fèiem amb el Rhythmbox), sinó que cal seleccionar la cançó (o l’artista, o l’àlbum) que volem copiar, fer-hi clic amb el botó dret i seleccionar l’opció “Copia a la col·lecció>Nom del nostre dispositiu”.

Còpia d'un àlbum al dispositiu mp3

Còpia d'un àlbum al dispositiu mp3

Cal dir que aquestes instruccions són per a la versió 2.2 d’Amarok (la que es pot instal·lar a Ubuntu Karmic, per exemple). Des de l’Amarok 1.4, cada nova versió té un nou mètode de còpia de fitxers a dispositius mp3. Jo trobo que el mètode actual és molt bo i senzill, i només hi afegiria la possibilitat de poder seleccionar i arrossegar cap al dispositiu les cançons que vulguem copiar.

  • Loscos on 20 de novembre de 2009 at 15:44

  Reply

  Comparteixo la teva opinió sens dubte el millor reproductor d’arxius musicals.

  • arnau on 20 de novembre de 2009 at 17:06

  Reply

  sens dubte comperteixo la vostre opinió i penso que es el millor reproductor de músic.

  Però permeteu-me fer un petit comentari sobre la nova versió, no se s’hi a vosaltres us passa, però a mi no s’em descarregant les lletres de les cançons, cosa que amb l’antiga versió no passava. Hi ha alguna manera de solucionar-ho ?
  gràcies

  • oriolsbd on 20 de novembre de 2009 at 17:37

  Reply

  Hola, Arnau.

  Ni m’hi havia fixat, perquè no utilitzo el connector de lletres. 🙂

  Es veu que, com comentes, no funciona. He trobat la solució aquí: http://www.linuxboricua.com/?p=3405

  Bàsicament, es tracta d’anar a:
  http://www.kde-apps.org/content/show.php/Ultimate+Lyrics?content=108967

  Descarrega’t el connector que hi ha (es diu Ultimate Lyrics). Des d’Amarok, ves a “Eines>Gestor de scripts”. Fes clic a “Instal·la script” i selecciona el fitxer baixat. Després, has de reiniciar l’Amarok, tornar al gestor de Scripts, deshabilitar el “Lyricwiki” i habilitar el “Ultimate Lyrics”. Jo ho he provat, i em funciona.

  Salut!

  • arnau on 20 de novembre de 2009 at 19:32

  Reply

  moltissimes gràcies, ets un crack 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.