El teu blog de Linux en català

Això no pot ser: problemes amb KDE i OpenSUSE

El primer dia que es va publicar OpenSUSE 11.2, jo la vaig instal·lar en la seua versió amb KDE. L’escriptori no funciona gens malament, tot és acostumar-se. Ara bé, des d’aquest matí, quan prove d’apagar o reiniciar l’ordinador o simplement eixir de la sessió, el que m’apareix és això:

instantània1

Si us fixeu, hi ha un quadret al centre, així com una mica incomplet. Això és normalment el diàleg de tancament de l’escriptori (el mateix que us trobaríeu al gnome si feu clic sobre el botó d’apagada. I què li passa?, doncs que falten tres quarts del quadre i no hi ha manera de donar l’ordre definitiva per apagar el sistema.

I el problema és que això ha passat “perquè sí”. No he instal·lat ni modificat cap fitxer especial ni res concret, simplement he instal·lat les poques actualitzacions que han aparegut. I ara, això. No pot ser que coses com aquestes passen en un escriptori GNU/Linux, simplement perquè el fan inútil i donen molta mala imatge.

Caldrà informar.

  • Daerun on 19 de novembre de 2009 at 18:59

  Reply

  És ben curiós, jo me’l vaig instal·lar farà cosa de cuatre o cinc dies, i sí que li he fet unes quantes instal·lacions extres (el vlc, el quanta plus, etc…), i la meva valoració es excel·lent. Una llàstima que t’hagi tocat, però tens tota la raó, no es poden permetre que apareguin aquest tipus de fallades.

  • ullbuidat on 19 de novembre de 2009 at 20:08

  Reply

  xD xD Això és perquè fas servir KDE! (/flame on)

  • ullbuidat on 19 de novembre de 2009 at 20:09

  Reply

  Per cert, molt xulos els últims canvis al web 😉

  • Anònim on 19 de novembre de 2009 at 20:22

  Reply

  ullbuidat el KDE no dona cap d’aquetos problemes en altres distros, en canvi amb ubuntu/fedora/suse funciona de pena.

  Perquè no proves un Arch o un Gentoo i veuràs del que és capaz el KDE.

  • Alex on 19 de novembre de 2009 at 20:26

  Reply

  Sempre s’han donat problemes d’aquests tipus a distribucions comercials, degut a la guerra de versions. Vinga, a veure si podem treure una versió abans o al mateix temps que la competència! I acaven treient distribucions que no estan prou testejades. Ho fan tots. Avui li ha tocat a Suse, i demà seran Fedora o Mandriva.

  Em passaria a una Debian estable, si no fos per que m’agrada tenir els programes amb versions actuals.

  • Pau on 19 de novembre de 2009 at 20:47

  Reply

  Efectivament, Alex. Recorde que fa dos o tres anys, una actualització d’ubuntu es carregava literalment les X. Així que ho eres un usuari experimentat o et quedaves sense l’ubuntu.

  • @jrosell on 19 de novembre de 2009 at 21:33

  Reply

  Típica frase d’usuari emprenyat i “sigui del sistema que sigui”

  • Pau on 19 de novembre de 2009 at 21:36

  Reply

  Quina de totes les frases? 🙂

 1. Reply

  Això amb Gnome no passa, obviament xD

  • Manuel Tortosa on 19 de novembre de 2009 at 23:29

  Reply

  Tots sabeu que el KDE està en una fase de desenvolupament absolutament frenètica i que dona alguns problemes en algunes distros, però alliberar versions amb errors és per una banda la manera més ràpida de trobar els errors (més de 3000 corregits del 4.0 al 4.1) i per altra banda el fet de que el Gnome sigui més estable actualment no evita que de tant en tant els responsables d’una distro fiquin la pota i espatllin completament el sistema.

  Per cert molts d’aquests errors no depenen algunes vegades de l’escriptori, per exemple, la darrera actualització de les x.org és imcompatible amb els driver d’ATI i Intel i et deixa sense servidor gràfic.

  • Pau on 19 de novembre de 2009 at 23:42

  Reply

  A vore, jo crec que tant KDE4 com OpenSUSE ja estan realment preparats per a arribar molt lluny. Personalment no em calen més característiques meravelloses, sinó que només necessite que la cosa funcione bé.

  Com he comentat, això no és només de kde o opensuse, aquests problemes els tenen gairebé totes les distros, però la veritat és que són una mica conyaç.

  • Manuel Tortosa on 19 de novembre de 2009 at 23:50

  Reply

  Doncs mira a mi si que m’agraden les noves característiques meravelloses ¿heu vist Qt Kinetic? però totes aquestes meravelles tecnològiques porten grans mals de cap al pobre usuari final… NOSALTRES !!! que hi farem… De totes formes a mi personalment aquests problemes ja m’agraden, és una oportinitat per apedre alguna cosa nova, però entenc que els vinguts del Win… ¿com era? no recordo el nom.

  • Loscos on 20 de novembre de 2009 at 16:41

  Reply

  Jo tinc instal·lada la Opensuse 11.2 i em funciona tot de conya!!!!!! Deu ser algun problema concret del teu hardware o algun paquet mal instal·lat. Sort i dona-li una nova oportunitat a la millor distro amb diferència.

  • Pau on 20 de novembre de 2009 at 20:06

  Reply

  Per descomptat. No et creguis que amb Ubuntu tot em va bé: la icona del network-manager a voltes desapareix i no em puc connectar a cap xarxa (però com a mínim puc apagar l’ordinador i anar-me’n!!! hahahahha).

  • Lluís on 23 de novembre de 2009 at 22:29

  Reply

  Això ens passa per provar sempre les distros acabades de sortir del forn. Si fossim una mica més pacients, imagino que tot seria força més polit!!

  I ho diu un que acaba d’instal·lar i desinstal·lar Fedora 12 després de provar el 9.10 d’Ubuntu i ara estic amb l’Opensuse 11.2 (que per cert em funciona prou bé, creuo els dits!!!)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.