El teu blog de Linux en català

Gbrainy 1.20

En Jordi Mas ha publicat una nova versió de gbrainy, un joc prou semblant al joc que tots coneixem per a la Nintendo DS (i ara també de la Wii) que s’ha fet tan famós: el Brain Training. Aquesta és la versió 1.20, que es presenta després de 8 mesos des que es va publicar la darrera gran versió. Gbrainy conté quatre tipus de jocs:

 • Trencaclosques lògics
 • Jocs de càlcul mental
 • Jocs per entrenar la memòria
 • Jocs d’analogies verbals

Aquests últims tipus de jocs són nous d’aquesta nova versió, i sembla que ha estat un dels punts on més esforços s’hi han dedicat, sobretot pel tema que segons l’idioma, la cosa canvia. En total s’han afegit 6 jocs nous, traduccions noves i s’han corregit alguns errors de les versions anteriors.

També és important comentar que a partir d’aquesta versió (no tinc clar si a versions anteriors ja es podia fer), els usuaris poden desenvolupar extensions per al programa (jocs nous, analogies verbals noves). Per altra part, després de més d’un any sense publicar-se una versió per a Windows, ara ja la tenim i sembla que funcionarà molt millor gràcies a l’actualització de les biblioteques gtk i mono per a aquesta plataforma.

gbrainy1 gbrainy2

Participeu al projecte!

Recordeu que podeu participar al projecte de diferents maneres:

 • Jugant al joc i informant de possibles errors, millores, etc
 • Traduint gbrainy a alguna altra llengua
 • Ajut amb el desenvolupament de trencaclosques o jocs nous

Descàrrega

Gairebé totes les distribucions inclouen gbrainy, el problema és que no totes tenen la versió més actual. Per tant, en la gran majoria de casos us tocarà compilar el paquet (no és complicat). El problema que m’he trobat és que l’enllaç al fitxer tar.gz que han posat és d’un fitxer que en el meu ordinador dóna error en provar d’obrir-lo (probablement siga cosa de l’Ubuntu o del file-roller, perquè amb el “muntador” sí que s’ha pogut obrir), per tant he hagut d’instal·lar-lo via git. Mireu la pàgina oficial de la pàgina per veure com instal·lar-lo (i pregunteu ací si teniu dubtes).

gbrainy3

1 comment

 1. Reply

  Molt interessant el joc, no el coneixia.

  Espero que no et faci res que el publiqui al meu bloc.
  (http://llibertatdeprogramari.blogspot.com/)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.