El teu blog de Linux en català

Instal·lar Sopcast Player per mitjà de repositoris

Ja hem parlat diversos cops sobre el Sopcast Player, un programa per a visualitzar partits de diversos esports, i molts altres canals. Primer, vam explicar com instal·lar-lo i després, com arreglar-lo per a Ubuntu Jaunty. El problema que tenia fins ara aquest programa és que la seva instal·lació era a partir de fitxers .deb, de manera que si tenia alguna errada (i alguna en tenia), no obteníem les actualitzacions necessàries per a arreglar-la.Logo de SopCast

En els últims mesos, el programador d’aquest programa està arreglant els errors que té (l’última actualització del programa és de fa quatre dies) i, el que encara és més interessant, ha creat un repositori PPA al Launchpad de forma que, si l’instal·lem a través d’aquest, tindrem actualitzacions automàtiques del programa.

El primer que hem de fer és instal·lar-nos el programa sp-auth, sobre el qual treballa el Sopcast Player. Aquest sí que només el tenim com a fitxer .deb. A més, si teniu Karmic Koala, necessitareu instal·lar la llibreria antiga libstdc++5 (que sí hi era a Jaunty). La podeu descarregar aqui (o aquí en cas de 64 bits). El sp-auth, el podem descarregar des d’aquest enllaç (o des d’aquest altre si el vostre ordinador és de 64 bits). Un cop descarregat, us el podeu instal·lar des d’un terminal, per mitjà de la comanda següent:

sudo dpkg -i libstdc++5*.deb sp-auth*.deb

Un cop instal·lat el sp-auth, configurem el repositori PPA del que parlava. Gràcies a una fantàstica millora a Ubuntu Karmic, aquest pas es pot realitzar amb aquesta comanda:

sudo add-apt-repository ppa:jason-scheunemann

Per últim, només cal instal·lar el Sopcast Player. Després de refrescar la informació dels repositoris, ho podem fer des del Synaptic, o des d’un terminal:

sudo apt-get install sopcast-player

I ja tindrem el Sopcast Player preparat, i amb l’última actualització.

Pantalla principal del Sopcast Player

Pantalla principal del Sopcast Player

  • ullbuidat on 7 de novembre de 2009 at 14:09

  Reply

  Has provat d’afegir algún canal diferent als que surten al Channel Guide? A mi tota l’estona se’m queda “S’està connectant/Reintentant”.

  • Josep on 7 de novembre de 2009 at 18:57

  Reply

  Confirme el mateix problema que “ullbuidat”. He seguit les teues instruccions però no carrega cap canal. Tinc el missatge: “S’està connectant/Reintentant”.

  • oriolsbd on 7 de novembre de 2009 at 21:49

  Reply

  El problema està en que els enllaços de rojadirecta estan tots desconnectats (o molt petats). Ho he comprovat des del Sopcast de Window$. He trobat una altra pàgina on també hi ha enllaços de sopcast, encara que són una mica més complicats d’obtenir (no ens donen l’enllaç sopcast directament).

  Aneu a http://www.intergoles.com. A la pàgina d’inic, hi ha tot d’enllaços per a veure els cada partit. Feu clic en un d’ells, i t’obrirà una nova pàgina on us avisarà que si no teniu Internet Explorer no podreu veure el partit (bla, bla, bla). En aquesta pàgina, aneu al menú “Visualitza>Codi font de la pàgina”. En el codi font, busqueu “sop://”, i veureu l’enllaç sopcast que podeu copar i enganxar en el Sopcast Player.

  Salut!

  • oriolsbd on 11 de novembre de 2009 at 19:42

  Reply

  Per cert, si algú coneix alguna altra pàgina a través de la qual obtenir més enllaços de Sopcast, que ho digui. 🙂

  • oriolsbd on 14 de novembre de 2009 at 12:02

  Reply

  A través d’aquests repositoris, s’ha afegit el paquet sp-auth, o sigui que ja no cal instal·lar-lo amb dpkg si afegiu el repositori. A més, s’hi ha posat la versió 3.2.6 (fins ara, hi havia la 3.0.1), i ja és compatible amb el códec H.264 (la versió anterior no ho era).

  Salut!

  • oriolsbd on 24 de novembre de 2009 at 21:10

  Reply

  Una altra web on trobar enllaços per a SopCast:
  http://www.live-football.cn

  En aquest cas, només serveix per a futbol (no hi ha partits de la NBA, ni res d’altres esports). Primer, hi seleccioneu el partit que vulgueu veure (l’hora que hi indica és la d’Anglaterra, és a dir, una hora menys que la nostra). De tots els canals que mostri, seleccioneu-ne algun que sigui del tipus SopCast. Us mostrarà una altra pàgina on us mostrarà un enllaç del tipus:
  sop://broker.sopcast.com:3912/xxxxx

  Si feu clic a aquest enllaç, us l’obrirà directament amb el SopCast Player.

  Per cert, Gol de Pedro!!!! 🙂

  • Jesús Martín de las Pueblas on 19 de gener de 2010 at 13:27

  Reply

  Moltes gràcies. Tot ha funcionat perfectament.

  • joseplt on 14 de febrer de 2010 at 22:16

  Reply

  Una altra pàgina amb enllaços és http://livetv.ru/
  A la primera línia d’ordre hi falta una c a libstd++5*.deb
  A mi la memòria intermèdia no em sobrepassa el 50% i es veu amb molta dificultat, suposo que és qüestió d’ample de banda.
  Gràcies per fer aquest apunt.

  • oriolsbd on 16 de febrer de 2010 at 09:51

  Reply

  Ei, Josep.

  Moltes gràcies tant per la pàgina amb enllaços com per detectar l’errada (ja l’he corregit a l’anotació). 🙂

  Quant a la memòria intermèdia, sí que pot ser tema d’ample de banda. A més, hi ha alguns canals que van millor i altres que van pitjor. També depèn del nombre de persones que estigui connectada a aquell canal concret i del format de vídeo amb que s’emeti (alguns formats comprimeixen més el vídeo, i per tant amb menys ample de banda s’han de poder veure bé).

  Quan facin el proper partit, ja m’intentaré fixar en quins canals ocupen menys ample de banda, per comentar-ho aquí mateix.

  Salut!

  • oriolsbd on 20 de febrer de 2010 at 19:58

  Reply

  Hola, Joseplt.

  He provat la web que ens has passat, i resulta molt interessant, perquè dels enllaços SopCast et mostra quin arriba a un major nivell de càrrega. Això és molt útil perquè aquell és el que carregarà millor la memòria intermèdia.

  Per al partit d’avui del Barça, he trobat molt bona cobertura amb la retransmissió per Maged TV. També he trobat l’enllaç a aquest Streaming des de la web de football-live. En el cas d’avui, el partit a través de Maged TV es pot veure per l’enllaç sop://broker.sopcast.com:3912/85711 (no sé si és sempre el mateix).

  Salut!

  • joseplt on 20 de febrer de 2010 at 20:44

  Reply

  Hola Oriol,

  Sí sí, amb aquest enllaç l’estava mirant i es veu molt bé, sense talls. La memòria intermèdia superior al 80%… rebé!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.