El teu blog de Linux en català

GNOME 3.0, no fins al setembre de 2010

El juliol de 2008 vam poder saber que els plans de l’equip de desenvolupament de GNOME anava a fer que la versió GNOME 2.30 fora el canvi a GNOME 3.0. Així, segons el calendari, al març de 2010 arribaria aquesta versió 2.30 que seria el canvi a GNOME 3.0. Com que l’equip del GNOME sempre ha anat publicant millores incrementals a cada nou escriptori i no realment “canvis radicals”, sembla que el canvi a GNOME 3.0 serà més lent del que semblava. Per aquesta raó, sembla que serà la versió 2.32 la que serà realment considerada com a GNOME 3.0.

gnome-shell

Dos dels grans canvis que vindran amb GNOME 3.0 seran GNOME Shell i Zeitgeist: de GNOME Shell ja hem parlat alguna vegada, és una transformació de l’escriptori que tracta de fer més fàcil la feina entre espais de treball (a més d’incloure uns efectes realment estables i macos); el Zeitgeist és una espècie de log del sistema que registra tot allò que anem fent i que realment pot ser una eina increïblement útil: vos imagineu poder anar enrere en tots els passos que feu?.

La qüestió és que aquestes dues puntes de llança per a GNOME 3.0 sembla que no estaran preparades al març segons els mateixos desenvolupadors del Shell i del Zeitgeist indiquen. Aquesta és la principal raó per la qual GNOME 3.0 s’endarrerirà 6 mesos. Per sort, a l’igual que ja ho podem anar provant ara amb les distribucions més noves, els usuaris podrem anar provant tant el Shell com el Zeitgeist fins que apareguen les versions finals. És important que no passe el mateix que va passar amb KDE4, que ha trigat dos anys a ser un escriptori estable i potent.

1 comment

    • Slarti on 4 de novembre de 2009 at 22:15

    Reply

    Si ja l’arribada a la 3.0 era lenta, ara ho és encara més
    No descarto que la versió 3.0 sigui l’equivalent a la nova aparença de l’Ubuntu. Porten quasi dos anys dient que la volen canviar i que estan treballant i encara rai. Amb el mateix color de caca de sempre.

    De totes formes per les fotos a mi encara no em convenç aquest Shell.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.