El teu blog de Linux en català

Virus a GNU/Linux mitjançant Wine?

Ho vaig veure primer a Slashdot i ahir ja en parlaven altres pàgines com The Inquirer, la font original de tot és un bloc anomenat opensourcenerd. El titular, tot i així, porta a confusió: ha de quedar clar que els virus afecten només als programes que fan servir Wine, no al sistema en general.

3060834097_9c15383c90

Sembla que Wine ha avançat tant amb el seu desenvolupament que ha aconseguit la possibilitat de poder ser infectat per un virus fet per a windows. Des d’aquest bloc que us comentem, es va fer l’experiment d’instal·lar un anomenat malware que es pot trobar per internet i que es fa passar per antivirus, l’anomenat Windows Police Pro.

Wine executa tan bé aquest programa que el procés d’infecció s’inicia correctament. Així, el sistema Wine es va modificar incloent explorer.exe, cosa que va suposar que per netejar-ho tot calguera purgar el paquet wine i tornar a instal·lar-lo. Sense cap mena de dubte una experiència curiosa.

Potser caldria que alguns programadors de GNU/Linux es dedicaren a programar virus de forma seriosa per veure com reacciona el sistema ja que tots sabem que, tot i que actualment el tema dels virus no ens preocupa, en un futur podria ser un problema. Millor estar preparats.

Llegiu també:

  • Daerun on 26 d'octubre de 2009 at 14:05

  Reply

  Per tant això vol dir que, de moment, no hi ha perill que el virus/malware, o el que sigui infecti wine només de navegar, ja que en aquest experiment van ser ells mateixos els qui van infectar el sistema.

  • Pau on 26 d'octubre de 2009 at 14:15

  Reply

  Eixa és la idea. Tot i així, es vol deixar clar que no hem de ser confiats.

  • carles on 26 d'octubre de 2009 at 16:45

  Reply

  bon dia, sabeu dir-me com puc fer perquè em quedi fixe l’icone d’un disc dur estraible al escriptori d’ubuntu?
  gracies!

  • Pau on 26 d'octubre de 2009 at 17:09

  Reply

  Hola Carles, aquestes coses pots preguntar-les al també al fòrum (http://www.cobert.cat/forum ). Què vols dir exactament amb què “es quedi fixe?”.

  • carles on 26 d'octubre de 2009 at 21:49

  Reply

  Ostres no havia vist el fòrum disculpes…..
  No es que resulta que tinc un acer mp330 que també l’utilitzo com a disc dur i quan l’engego, al escriptori del ubuntu se’m posa l’icone, i quan el desmunto doncs marxa, m’agradaria que es quedes fixe tant si el tinc endollat com si no.
  Bé gràcies i que sàpigues que fa molt temps que sóc assidu del somgnu i m’agrada molt el teu bloc, el segueixo sempre
  fins aviat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.