El teu blog de Linux en català

BRL-CAD, alternativa professional de l'AutoCAD per a GNU/Linux

Recorde que un dels primers articles que més ressò van tindre en començar a escriure a SomGNU va ser un article sobre com fer funcionar AutoCAD a GNU/Linux amb wine. Malgrat que el programa arrencava i funcionava, no era còmode treballar amb ell: el renderitzat gràfic no funcionava bé, es produïen errors estranys, etc.

Les alternatives a GNU/Linux han tractat d’estar moltes, i n’hi ha de bones, però cap d’elles s’apropa mínimament a allò que AutoCAD permet fer i amb la facilitat que ho permet fer. Ahir vaig poder conèixer, via WebUpd8 (és genial aquesta web), que existeix un programa CAD, desenvolupat per l’exèrcit nord-americà i la NASA, anomenat BRL-CAD.

Si doneu una volta per la pàgina web del projecte, veureu que és molt actiu i que recentment han publicat un article anunciant que el Google Summer of Code ha seleccionat cinc persones per treballar en el projecte. Per les captures que s’han pogut veure, BRL-CAD no sembla gens intuïtiu, però sí que és cert que sembla molt potent.

Ara mateix estic baixant les fonts per compilar-lo. Existeix un paquet deb per a Ubuntu i Debian que només funciona per a 32bits (i jo tinc 64…). Cal dir que BRL-CAD no és un projecte nou, sinó que la seua importància radica en el fet que encara estiga actiu (són infinits els projectes prometedors que queden abandonats).

[Actualització] L’he compilat i instal·lat (ha estat senzill) i he d’admetre que aquest programa CAD requereix un curs de 5 mesos com a mínim per esbrinar com funciona. Serà molt potent, però d’intuïtiu res de res. Caldrà veure cap a on s’adrecen les millores ara que ha entrat al Google Summer of Code.

screenshot

1 comment

    • anònim on 20 d'octubre de 2009 at 21:50

    Reply

    nech? …. eldéu del racó?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.