El teu blog de Linux en català

L'oratge a Catalunya amb radar amb un giny del panell del GNOME

Existeixen diferents formes de tindre al nostre escriptori l’informe meteorològic de l’oratge a la nostra zona. Per exemple, el mateix rellotge del GNOME, al qual si feu clic amb el botó dret i seleccioneu “Preferències”, podreu seleccionar la vostra ubicació i llavors us mostrarà també la temperatura i algunes dades més a més de l’hora. També, el mateix avant-window-navigator o el gnome-do tenen ginys que permeten veure la previsió per als propers dies.

Existeix un altre giny al panell del GNOME, però, que permet afegir una imatge de radar personalitzada, i aquest és el que veurem hui. Per afegir-lo, només cal fer clic amb el botó dret sobre la barra superior del gnome i seleccionar Afegeix al quadre…, seguidament seleccionarem el giny de Butlletí meteorològic per afegir-lo al panell.

oratge2

Ara, per indicar la nostra ubicació, farem clic amb el botó dret sobre el giny i seleccionarem Preferències. A la pestanya Ubicació haurem de seleccionar el lloc on som i a la pestanya General, activarem l’opció Habilita el mapa del radar i també l’opció Utilitza una adreça personalitzada per al mapa del radar i allà afegirem l’adreça següent:

http://www.meteo.cat/mediamb_xemec/servmet/radar/images/cappi250_catalunya_10dBZ/composicio_ultima.png

oratge5

Amb això ja ho tindrem. Podeu tancar i veure que giny ja mostra la temperatura. Si hi feu clic, s’obrirà una finestra indicant-vos les dades generals de l’oratge. A la pestanya Mapa del radar podreu veure la imatge del radar de Catalunya amb els nuvolets. El temps d’actualització del mapa podeu fixar-lo a les preferències.

oratge-radar

 • Font | Company de feina!
  • Joan on 4 d'octubre de 2009 at 16:37

  Reply

  Ostres, moltes gràcies! Sempre m’havia tingut intrigat aquesta opció del radar, però no li havia sabut treure el suc.

  • Slarti on 5 d'octubre de 2009 at 20:46

  Reply

  m’encanta el detall de la font

  • Jose on 12 d'octubre de 2009 at 15:34

  Reply

  Ho tinc així fa molt temps.
  Hi havia un gif amb la composició de les ultimes imatges i es veu en movimemt

  • Miquel on 22 d'abril de 2010 at 19:00

  Reply

  Hola, seria possible afegir-lo a la barra d’AWN?

  • Pau on 22 d'abril de 2010 at 19:09

  Reply

  Hola Miquel,

  Doncs no sé si l’awn té la possibilitat d’inserir una imatge de radar. Si trobes eixa opció, només caldrà que afegisques l’adreça que hem posat a dalt.

  • Joaquim on 4 de juliol de 2010 at 16:16

  Reply

  No trobo la ciutat de Lleida. Pot ser que no hi sigui?

   • Pau on 4 de juliol de 2010 at 19:18
   • Author

   Reply

   Doncs tens raó, l’he cercat, però no la trobe…

  • Joaquim on 4 de juliol de 2010 at 20:37

  Reply

  Moltes gràcies Pau.
  M’agradaria tenir el pronòstic del temps. Hi ha alguna altra alternativa, per la ciutat de Lleida? Jo no n’he sabut trobar cap, però sóc molt inexpert…

   • oriolsbd on 4 de juliol de 2010 at 22:14

   Reply

   Em sembla que aquesta eina troba les ciutats amb aeroport, i encara no hi tenen el d’Alguaire. 🙁

   Una alternativa (però no ho carrega a la barra superior, sinó al fons de pantalla): Instal·la’t des del Synaptic el paquet «screenlets». Després, ves a «Aplicacions>Accessoris>Screenlets». A la pantalla que s’obri, fes doble clic sobre el «ClearWeather». T’apareixerà un quadre negre al fons de pantalla que et diu que no hi ha dades del temps. Fes-hi clic amb el botó dret del ratolí i escull «Zip Code». Entra aquest valor «SPXX0175» (és el Zip Code de Lleida). Accepta, i ja ho tens. 🙂

   Si fas clic amb el botó dret sobre el quadre on hi ha les dades del temps, ho podràs configurar.

   Salut!

  • Joaquim on 5 de juliol de 2010 at 20:32

  Reply

  Ja ho tinc instal·lat.

  Un milió de gràcies.

  Joaquim

Deixa un comentari

Your email address will not be published.