El teu blog de Linux en català

Vols veure pel·lícules i vídeos en ASCII?

L’altre dia vaig fer una entrada sobre com veure les fotos de les nostres vacances en forma de bonics mapes de caràcters ASCII, però he de reconèixer que és un post una mica inútil si no us parlo, a més, de com veure els vídeos de les vostres vacances en caràcters ASCII!

Igual que en el cas de les imatges, això ens permet reproduïr recursos a través de la terminal, cosa que, com el company Roger ens indicava, és una bona manera d’estalviar recursos o visualitzar arxius si no disposem d’entorn gràfic.

Bé, heus aquí com es fa. Hem d’instal·lar el paquet libcaca0 (o també l’he vist com libcaca, no ho sé, proveu-ho 😉 ). Es tracta d’una llibreria gràfica del reproductor mplayer que ens permet codificar vídeo de manera que obtens text enlloc de píxels. A la terminal:

sudo apt-get install libcaca0

Ja tenim tot el que fa falta. Per executar un vídeo a través de la terminal teclegem el següent:

mplayer -vo caca nom_de_la_pel·lícula.avi

(recordeu que ens hem d’assegurar d’haver accedit al directori on es troba a través de la terminal abans d’executar-ho, o bé escriure l’adreça del directori abans del nom de l’arxiu)

I a gaudir! Per si us ho esteu preguntant, el so se sent de manera completament normal, de manera que no és necessari conèixer el codi morse.

Aquí teniu una captura de pantalla d’aquest invent tan pràctic. El personatge que hi apareix és en Sheldon, de la magnífica sèrie d’humor americana The Big Bang Theory (la qual, per cert, us recomano).

sheldon-1.png

Espero que us sigui útil 😀 Salut!

2 comments

  • Clara on 25 de setembre de 2009 at 00:28

  Reply

  Hola Xavi!

  Quin programa més útil! He rigut molt amb la forma en què l’has descrit! No dubtis que l’instalaré!

  Per cert, jo també recomano The Big Bang Theory.

  Adéu!

  • roger on 3 d'octubre de 2009 at 04:50

  Reply

  Hola!!!

  Estic d’acord amb la Clara: un programa molt útil i un article molt divertit. Continuo meravellat de la gent que pensa aquests noms de programes tan bonics!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.