El teu blog de Linux en català

La següent gran versió de The Gimp ja tindrà una finestra única

El mode de finestra única ha estat oficialment confirmat per a la versió 2.8 de l’editor d’imatges Gimp. Peter Sikking, el dissenyador de la interfície i interactivitat del programa deixa clara aquesta decisió al seu bloc on explica les raons del canvi.

El millor de tot, però, és que el mode multi-finestra no desapareixerà i com a usuaris podrem triar quin aspecte volem mitjançant una opció del menú. Això es pot considerar tot un encert: la demanda de finestra única ha estat sempre present, però si el canvi no es feia era perquè hi havia tanta gent a favor com en contra.Així ho diu el mateix Sikking:

Després vaig recordar que aquest és un món 50-50: prop del 50% dels usuaris de Gimp estan encantats amb la interfície multi-finestra i no volen perdre-la, i l’altre 50% els encantaria poder treballar amb una interfície de finestra única. Amb el món dividit en dos, el que farem serà donar la possibilitat de triar una o altra configuració en el menú Finestra, podent canviar entre el mode de finestra única o múltiple.

Per descomptat, aquesta no serà l’única gran característica d’aquesta nova versió:

  • Es podrà fer servir més d’una columna per a tots els diàlegs -això no sé ben bé què vol dir…-
  • Es podrà canviar entre les imatges obertes amb una barra que tindrà imatges petites de les imatges obertes (com al photoshop)
  • Possibilitat de mostrar múltiples parts d’una imatge amb diferents zooms

A més d’aquests canvis, no fa molt vam escriure un article amb altres canvis que portaria aquesta versió del Gimp. Sembla que encara no hi ha un disseny final de la interfície, però s’han presentat algunes idees de com podrà quedar.

    • Ruig on 20 de setembre de 2009 at 14:55

    Reply

    Gran notícia! Jo la veritat és que depenent del moment adoro o odio cadascuna de les opcions d’interfície! Poder triar a cada moment serà tot un encert!

    • Jordi on 21 de setembre de 2009 at 00:07

    Reply

    Per fi! 😀

    • oriolsbd on 21 de setembre de 2009 at 08:45

    Reply

    Doncs sí, gran notícia. Crec que ho notaran més els que tinguin pantalla panoràmica, però a mi també m’anirà molt bé.

    • Auces on 21 de setembre de 2009 at 10:50

    Reply

    Doncs sí, gran notícia. Crec que ho n0taran més els que tinguin pantaloz panoràmica, però a mi també m'anirà molt bé.;

    • kukat on 21 de setembre de 2009 at 12:24

    Reply

    a mi m’agrada amb les finestres soltes. Però si, sempre es acertat el poder elegir!!!Provarem com va amb 1 sola finestra!

    Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.