El teu blog de Linux en català

Pidgin amb àudio i vídeo a Ubuntu

Fa un parell de dies vam anunciar-vos que la versió 2.6 de Pidgin ja portava suport per a trucades d’àudio i vídeo (amb jabber i google talk). El problema estava en què els paquets precompilats fins a aquell moment no tenien aquest suport activat (per tant, no podíem fer servir aquesta nova característica de forma fàcil).

Els desenvolupadors han tret un repositori que avui mateix s’ha actualitzat a la versió 2.6.1 i que ja porta el suport per a àudio i vídeo activat. Per tant, aquells qui tingueu ubuntu i vulgueu fer-lo servir, només cal que afegiu aquest repositori al sources.list, podeu fer-ho amb les dues ordres següents:

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 67265eb522bdd6b1c69e66ed7fb8bee0a1f196a8
echo deb http://ppa.launchpad.net/pidgin-developers/ppa/ubuntu `lsb_release --short --codename` main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/pidgin-ppa.list

Després actualitzeu amb apt-get update i finalment actualitzeu el sistema. Inicieu el pidgin i podreu comprovar que aquesta versió ja té suport per a àudio i vídeo.

3 comments

  • Ferran on 23 d'agost de 2009 at 20:11

  Reply

  S’hauria de recalcar que el suport és sol per a jabber/gtalk

  • Pau on 23 d'agost de 2009 at 21:27

  Reply

  Ho vam comentar a l’article anterior, però està bé tornar a recalcar-ho. 🙂

  • Ferran on 23 d'agost de 2009 at 21:54

  Reply

  Avui he provat això de la webcam, i nose per quina raó el destinatari només veia un fotograma de la meva webcam que es quedava així permanentment i jo l’escoltava i el veia sense problemes.

  Al emesene encanvi ni m’ha arribat a funcionar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.