El teu blog de Linux en català

Cheese. Fotografies i vídeos des de la webcam

Cheese és un programa que forma part del projecte Gnome, molt fàcil d’utilitzar i que ens permet fer fotografies i gravar vídeos des de la nostra webcam. I no només el seu ús, sinó que també la seva instal·lació és molt senzilla, perquè es troba en els repositoris oficials d’Ubuntu, de manera que es pot instal·lar directament des de Synaptic. Si ho preferim, també el podem instal·lar des d’un terminal mitjançant l’ordre següent:

sudo apt-get install cheese

Un cop instal·lat, trobarem el programa a través del menú “Aplicacions>Gràfics>Cabina de fotografia del Cheese”. La seva pantalla principal ja ens mostra aquesta simplicitat d’ús de què parlo.

Pantalla principal del Cheese

Pantalla principal del Cheese

Per fer una fotografia, hem de seleccionar “Foto” i prémer el botó “Fes una foto”. Per gravar un vídeo, en canvi, cal seleccionar “Vídeo” i prémer el botó “Comença l’enregistrament”.

Efectes disponibles al Cheese

Efectes disponibles al Cheese

Per últim, si seleccionem el botó “Efectes” veurem que podem afegir tota una sèrie de filtres i animacions a les nostres fotografies i als nostres vídeos, des de fer-los en blanc i negre o amb un filtre verd, fins a diversos tipus de distorsió.

Efecte vertígen

Efecte vertígen

Com veieu, el Cheese ens permet exactament el que he promès: una manera senzilla d’obtenir fotografies i vídeos, i fins i tot aplicar alguns efectes senzills. En els propers dies escriuré algunes anotacions per presentar altres programes que ens permetran treure-li tot el suc a la nostra webcam.

  • Joan on 19 d'agost de 2009 at 15:28

  Reply

  Molt bon programa, el Cheese. Entra dins el meu “coses a fer després d’una instal·lació neta d’Ubuntu”, i ocupa el lloc entre el 7z-zip i l’emesene. M’hauré de fer un script a la llarga…

  Molt de gust de conèixer-te XD. Si mai coincidim en alguna jornada de programari lliure, et vindré a saludar 🙂

  Salutacions.

  • oriolsbd on 19 d'agost de 2009 at 20:49

  Reply

  I tant, Joan! El proper que hi hagi, ens trobem. Apart de la foto, sóc un “tiu” bastant alt, o sigui que no tinc pèrdua… 🙂

  Jo vaig ser a les últimes JPL, hi vas anar tu?

  • Joan on 19 d'agost de 2009 at 21:19

  Reply

  No tinc pèrdua diu XD. Ho tindré en compte jaja. A les de principis de juliol no vaig tenir ocasió de poder-hi assistir, esperem que a les futures sí :-). He anat a alguna xerrada de Richard Stallman, concretament a la de Girona, i poc que en vaig sortir indiferent!

  Realment m’apassiona tot aquest món.

  • oriolsbd on 19 d'agost de 2009 at 21:42

  Reply

  Stallman? Girona? mmmmm……

  No serà la d’aquests enllaços? 🙂
  http://alliberats.cat/richard-stallman-els-perills-de-les-patents-de-programari/
  http://alliberats.cat/richard-stallman-casos-curiosos-sobre-patents/
  http://alliberats.cat/retoc-fotografic-amb-el-gimp-4-afegir-un-element-a-una-fotografia/

  Si és aquesta, com pots comprovar, jo també hi era. I, com pots veure en l’últim enllaç, també hi “va ser” el Guillem… 🙂

  • Joan on 20 d'agost de 2009 at 00:57

  Reply

  XD Molt bona, m’has fet riure amb això d’en Guillem. Potser m’hi hauria d’afegir jo a la fotografia, també (ara que en sé ;-)), ja que en un d’aquests enllaços comentes que va ser un dijous, i jo recordo d’haver-hi assistit un dimecres dins una xerrada emmarcada en El software libre: tu computadora y tu libertad”.

  Pel que sembla, a la teva xerrada es tractava més el tema de patents. En la nostra, era més com una conscienciació.

  Però bé, estaré atent a la pròxima. Per aquells moments, encara no m’havia subscrit a la vostra pàgina 🙂

  • guillem on 24 d'agost de 2009 at 10:32

  Reply

  Jajaja! 🙂

  Ara ja puc dir que: “Jo hi era!!!”

Deixa un comentari

Your email address will not be published.